DIN CAUZA CONDIŢIILOR METEO NEFAVORABILE Producţia de vin a Franţei ar urma să scadă cu 18% în acest an

Ziarul BURSA #Companii / 28 august 2017

Recolta de vin a Franţei ar urma să scadă cu 18% în acest an comparativ cu 2016, în principal din cauza valului de frig care a afectat bazinele viticole în primăvară, a anunţat vineri Ministerul francez al Agriculturii, informează AFP.

Viticultorii francezi nu au fost scutiţi de intemperii în acest an, în condiţiile în care frigul din primăvară a fost urmat de o vară secetoasă. În consecinţă, recoltarea va începe, în medie, cu zece până la 15 zile mai devreme, iar cantităţile ar urma să fie semnificativ mai mici în special în centrul ţării.

"Recolta de vin ar putea să fie una de 37,2 milioane de hectolitri în 2017, adică un nivel inferior cu 18% celui din 2016 şi cu 17% sub media din ultimii cinci ani", a precizat Ministerul francez al Agriculturii, potrivit Agerpres.

Această nouă scădere a producţiei de vin a Franţei vine după anul 2016, marcat şi el de evoluţii meteo nefavorabile şi o scădere de două cifre a producţiei, care au condus la final la una din cele mai slabe recolte din ultimii 30 de ani.

În schimb, la nivel calitativ, recolta de vin din acest an se anunţă a fi una bună. "Ar trebui să avem un an excepţional având în vedere condiţiile climatice", susţine Jerome Despey, secretarul general al FNSEA, principalul sindicat agricol din Franţa.

Potrivit cifrelor publicate în primăvară de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV), vremea nefavorabilă din multe regiuni a fost principalul motiv pentru care producţia mondială de vin a scăzut cu 3% în 2016, până la 267 milioane hectolitri. Cu o producţie de 50,9 milioane hectolitri, Italia şi-a confirmat poziţia de cel mai mare producător mondial de vin, urmată de Franţa (43,5 milioane) şi Spania (39,3 milioane).

În ceea ce priveşte România, datele publicate de OIV în luna octombrie a anului trecut, estimau că în 2016 România a realizat o producţie de 4,8 milioane hectolitri, cu 1,3 milioane hectolitri sau 37% mai mult decât în 2015, ceea ce o plasează pe locul 13 în clasamentul celor mai mari producători mondiali de vin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb