DIN CAUZA MAJORĂRII TAXEI DE CLAWBACK, Antibiotice - profit net în scădere cu 38,5%, în primul trimestru

A.I.
Companii / 15 mai 2018

Antibiotice - profit net în scădere cu 38,5%, în primul trimestru

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi (ATB) a raportat, pentru primele trei luni ale acestui an, un profit net de 3,26 milioane de lei, în scădere cu 38,5% faţă de cel realizat în aceeaşi perioadă a anului trecut, dar cu 22% mai mare faţă de valoarea din Bugetul de Venituri şi Cheltuieli, de 2,67 milioane de lei, arată compania în raportul remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Diminuarea profitului net este cauzată de majorarea taxei clawback cu 31%, de la o valoare de 7,7 milioane de lei, în primul trimestru din 2017, la 10,1 milioane de lei pentru primul trimestru din acest an", ne au transmis oficialii producătorului de medicamente.

Reprezentanţii Antibiotice au adăugat: "Conducerea executivă a societăţii este îngrijorată de creşterea fără precedent a taxei clawback din ultima perioada (6 luni) care, în viitorul apropiat, nu va mai fi absorbită în preţurile mici şi va determina scăderea rentabilităţii produselor, punând în pericol desfăşurarea activităţii".

Veniturile din vânzări ale companiei au fost, în primul trimestru din acest an, în sumă de 59,22 milioane de lei, cu 6,86% peste cele obţinute în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 55,41 milioane de lei.

Circa jumătate din vânzări sunt reprezentate de cele efectuare în pieţele externe, în sumă de 7,9 milioane de dolari (aproximativ 30,65 milioane de lei), în creştere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, specifică Antibiotice în raport.

Pe zone geografice, producătorul de medicamente are cele mai mari livrări în Asia (30%), urmate de cele din America de Nord (28%), Europa (19%) şi Orientul Mijlociu (12%).

"Creşterea exporturilor a fost generată, în principal, de vânzările de Nistatină, cea mai importantă piaţă pentru acest produs fiind cea din Statele Unite ale Americii, acolo unde exporturile s-au apropiat de o triplare comparativ cu perioada similară din anul 2017. Pentru produse finite, principalele destinaţii au fost Asia de Sud Est, Europa şi Rusia C.S.I.", explică compania.

La finalul primelor trei luni ale acestui an, cheltuielile cu materiile prime şi materialele consumabile erau de 31,62 milioane lei, în creştere cu 13% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, ca urmare atât a creşterii valorii producţiei cu 10% cât şi a structurii acesteia.

Cheltuielile cu personalul au urcat cu 14%, până la 20,54 milioane de lei, pe seama creşterilor salariale acordate în luna mai 2017, iar categoria "Alte cheltuieli de exploatare" a cunoscut o creştere de 12%, până la 23,53 milioane de lei, ca urmare a majorării taxei de clawback, se menţionează în raportul Antibiotice.

La data de 31 martie 2018, activele societatii au atins nivelul de 607,71 milioane lei, în creştere cu 6% comparativ cu începutul anului, în timp ce datoriile totale au urcat cu 20%, până la nivelul de 187,84 milionane de lei.

Producătorul de medicamente va distribui, în acest an, dividende în sumă de 17,82 milioane de lei, valoarea dividendului brut pe titlu fiind de 0,0266 lei.

Acţionarul majoritar al companiei este Statul Român care, prin Ministerul Sănătăţii, deţine 53,02% din capitalul producătorului de medicamente.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb