DIN CAUZA PREZENŢEI UNEI DELEGAŢII A PARLAMENTARILOR INDEPENDENŢI, Consultările pentru modificarea Constituţiei, boicotate de opoziţie

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 16 martie 2010

Discuţiile de ieri de la Palatul Cotroceni între şeful statului, Traian Băsescu, şi partidele parlamentare pe tema revizuirii Constituţiei au intrat în impas după ce delegaţiile PNL, PSD şi PC s-au retras de la consultări din cauza prezenţei reprezentanţilor grupului independenţilor din Parlament.

Primii care au părăsit dezbaterea, după numai câteva minute, au fost liberalii. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a explicat: "Problema care ne-a făcut să părăsim înainte de începerea discuţiilor aceste consultări este una care nu este doar formală, ci de principiu. Noi înţelegem să participăm la consultări cu preşedintele României la nivelul partidelor parlamentare plus grupul minorităţilor. Asta deoarece partidele parlamentare, adică PNL, PSD, PDL, PC, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale sunt formaţiuni politice care au identitate, care s-au prezentat în alegeri sub acest nume, s-au prezentat cu un program, cu puncte de vedere şi ele sunt în Parlament legitimate de votul dat în cunoştinţă de cauză de alegători, de cetăţenii României".

Liderul PNL a menţionat că prezenţa la dezbateri a grupului independeţilor este inacceptabilă: "I-am spus domnului preşedinte că dacă domnia sa, prin această invitaţie laolaltă, cauţionează ceea ce se în-tâm-plă în Parlament cu grupul independenţilor aşa-zişi, adică falsificarea voinţei electoratului, noi nu putem să cauţionăm la rândul nos-tru prin a accepta această situaţie, o atare stare de lucru", a spus Crin Antonescu, citat de Mediafax, care a adăugat: "Cu oameni care au intrat în Parlament asumând un program, după aceea să falsifice voinţa electoratului din scopuri politicianiste, noi nu putem sta în rând şi nu putem sta la acelaşi rang de demnitate politică ".

La scurt timp după ce liberalii au părăsit sala, şi delegaţiile PSD şi PC au procedat ca atare, tot din pricina faptului că au fost invitaţi la consultări şi reprezentanţii independeţilor pe care i-au catalogat drept "sprijinitori de vot" ai lui Traian Băsescu.

Băsescu: Constituţia trebuie revizuită peste limitele întrebărilor de la referendum

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, înainte ca reprezentanţii PNL, PSD şi PC să părăsească sala, că nu este adeptul revizuirii Constituţiei doar în limitele celor două întrebări ale referendumului din noiembrie 2009 care prevăd reducerea numărului de parlamentari la maxim 300 şi trecerea la sistem unicameral.

Şeful statului a precizat că, în opinia sa, cele două întrebări de la referendum nu sunt decât motivul de a "deschide" întreaga Constituţie şi a face un proces de revizuire care să fie adaptat nevoilor prezente şi viitoare ale României.

Traian Băsescu a apreciat că "trebuie eliminate confuzii şi stabilite mai precis limitele de separaţie între puterile statului, precum şi modul de acţiune în anumite momente".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb