DIN FONDURI PROPRII, "Adeplast" a cumpărat fabricile de polistiren expandat "Zentyss"

Mihaela Dalar Stanca
Ziarul BURSA #Companii / 31 august 2012

"Adeplast" a cumpărat fabricile de polistiren expandat "Zentyss"

"AdePlast", cel mai important producător român de adezivi şi mortare uscate, a achiziţionat liniile de producţie pentru panouri de polistiren expandat deţinute de compania "Zentyss" în Buzău şi în Arad, a informat compania printr-un comunicat de presă. În urma acestei achiziţii, capacitatea de producţie a "AdePlast" va creşte la 1,1 milioane de metri cubi de polistiren anual.

Marcel Bărbuţ, proprietarul "Adeplast", ne-a declarat: "Am achiziţionat liniile de producţie şi marca < Zentyss >, pe o anumită perioadă de timp. Polistirenul produs în fostele linii de producţie < Zen­tyss > va fi vân­dut sub brandul ambelor companii".

Domnia sa ne-a precizat că suma plătită de "AdePlast" în urma acestei tranzacţii este confidenţială şi este finanţată din fondurile proprii ale companiei.

Schimbările generate de aceas­tă achiziţie vizează mutarea liniei de producţie "Zentyss" pentru polistiren expandat grafitat de la Buzău la Ploieşti, urmată de mutarea liniei de producţie pentru polistiren expandat de la Arad la Oradea, în această iarnă. Aceste modificări vor crea şi noi locuri de muncă, potrivit domnului Marcel Bărbuţ.

"Prin această achiziţie ne-am consolidat centrele industriale de la Ploieşti şi Oradea, < Adeplast > devenind cel mai important producător naţional de polistiren expandat, din punctul de vedere al capacităţii de producţie şi al acoperirii teritoriale", punctează proprietarul "AdePlast".

Compania "Zentyss" a rezultat în decembrie 2008, în urma fuziunii "SC Styropan Buzău", "SC Styropan Vest Arad" şi "SC Zentyss Grup SRL Bucureşti". Firma are sediul în Buzău şi îşi desfăşoară activitatea la nivel naţional, având linii de producţie şi depozite în Buzău şi Arad.

În urma acestei tranzacţii, firma va păstra două dintre cele patru linii de producţie, şi anume cele care produc polistirenul extrudat.

"Zentyss" a înregistrat o cifră de afaceri de peste 20 milioane euro în 2011.

Bărbuţ vrea afaceri cu 30% mai mari, pentru 2012 şi 2013

"AdePlast" a obţinut o cifră de afaceri de aproximativ 13 milioane de euro în primele cinci luni ale acestui an şi de 33 de milioane de euro, în 2011. Pentru acest an, proprietarul companiei şi-a propus o creştere a cifrei de afaceri cu până la 30%: "Chiar dacă situaţia economică este extrem de dificilă, noi suntem într-un moment de expansiune. (...) În acest an, cifra de afaceri a companiei va creşte cu 25-30%, iar planurile pentru 2013 urmăresc aceeaşi creştere".

La aceste previziuni optimiste vor contribui atât recenta achiziţie a liniilor de producţie "Zentyss", cât şi producţia de la fabrica de mortare uscate de la Roman, unitate ce urmea­ză să producă din 2013.

"AdePlast" are două facilităţi de producţie dezvoltate la nivel naţional, o fabrică la Ploieşti şi una la Oradea. Capacitatea totală de producţie pentru sectorul mortarelor se ridică la 700.000 de tone anual. Producţia de vopsea, tencuieli decorative şi de adezivi speciali în stare umedă se ridică la 80.000 de tone, în fiecare an.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Draga mb,

    Afla despre noi ca suntem bine, sanatosi, ceea ce iti uram si tie. Cat despre partea cu moldova, geografia spune ca bz e inainte de milcov, si daca lichidatorul a vandut niste fier vechi din bz si arad la un jupan din oradea si ploiesti asta nu inseamna mare lucru. Eu stiam ca te respecti, cumperi numai muc si sfarc, ce ai patit? Te-ai magnetizat?

    Magnet= cautator de fier vechi 

    Cele mai proaste produse sunt de la adeplast. Am luat ca sa particip la concurs, da nu mai iau niciodată,si sa nu mai ia nimeni ca e tarana in sac. Vorbește de politicieni, ăla e gunoi ce fac ei

    1. darga ziarule. ba cele mai bune produse sunt ale adeplast. am lucrat cu de toate, ceresti, baumix, chiar si duraziv. ca la adeplast nu se prinde nimic. si, daca tot e virba de adeplast, sa vedeti de buna e tencuiala. am invatat s+o dau singur. ma tine de 2 ani de zici ca e data ieri. multumesc adeplast!

      costel ilie

      oricum, oamenii sinceri se si semneaza. probabil ca Ziarul e de pe la vreo firma concurenta... rusine! 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb