DINU MALACOPOL, "DCS": Valoarea unui abonat rezidenţial de cablu TV a scăzut semnificativ sub 100 euro

COSMINA CAPALĂU
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 22 octombrie 2009

Dinu Malacopol: "Am amânat decizia de cumpărare a unor operatori locali tocmai pentru că ne dorim sa achiziţionăm companii cu potenţial de creştere solidă."

Dinu Malacopol: "Am amânat decizia de cumpărare a unor operatori locali tocmai pentru că ne dorim sa achiziţionăm companii cu potenţial de creştere solidă."

Pe fondul crizei, valoarea per abonat în cazul preluărilor de operatori telecom a scăzut, anul acesta la mai puţin de jumătate faţă de anul trecut, potrivit domnului Dinu Malacopol, CEO "Digital Cable Systems", companie ce activează pe piaţa autohtonă de telecomunicaţii. Domnia sa estimează că valoarea la care se vor face achiziţii în telecom în prima parte a anului viitor, va fi semnificativ sub 100 de euro/abonat.

Comparativ cu 2008, aceasta este deja la sub 50% din valoare, iar oficialii companiei estimează că mulţi operatori mici de telecomunicaţii vor fi chiar forţaţi de piaţă să îşi vândă business-urile către jucătorii mari, în prima parte a anului viitor.

"Anul acesta am avut pregătit un buget de investiţii/achiziţii de 5 milioane de euro. O mare parte dintre aceste fonduri au fost deja orientate către accelerarea introducerii serviciilor de acces Internet şi lansarea celor de telefonie în zona pe care o acoperim, iar o altă parte către zona de preluări a unor operatori mici şi mijlocii la nivel local. Cu toate acestea, considerăm că perioada oportună de achiziţii va fi prima parte a anului viitor, când unii dintre furnizorii de cablu Internet şi telefonie vor fi obligaţi de contextul actual să îşi vândă clienţii către marii jucători prezenţi pe piaţă", a precizat domnul Malacopol.

Conform statisticilor deţinute de către "DCS", numărul total al clienţilor neconsolidaţi din Româ-nia pe zona de cablu depăşeşte un milion de utilizatori, operaţi de câteva mii de companii mici la nivel local.

Cauzele principale care vor susţine tendinţa de consolidare a pieţei vor fi legate de scăderea preţurilor la Internet/televiziune/telefonie şi imposibilitatea unor operatori de a susţine atât cheltuielile operaţionale pe care un business mic le presupune cât şi, mai ales, investiţiile susţinute necesare pentru a rămâne competitiv pe piaţă. În aceste condiţii, oficialii "DCS" aşteaptă ca un nou val de consolidare pe piaţa telecom să apară în prima jumătate a anului viitor.

"Am amânat decizia de cumpărare a unor operatori locali tocmai pentru că ne dorim sa achiziţionăm companii , cu potenţial de creştere solidă, la preţuri rezonabile, conform modelului de business adaptat perioadei de criză. Considerăm că prima parte a anului următor va fi propice pentru zona de achiziţii", a mai spus Dinu Malacopol, CEO "Digital Cable Systems".

Reprezentanţii companiei pregătesc deja bugetul pentru anul următor şi estimează pentru 2010 o sumă superioară celei alocate în 2009, de cel puţin 7 milioane de euro, pentru investiţii atât în modernizarea reţelelor proprii cât şi pentru achiziţii. Principalele canale care vor asigura aceste fonduri vor fi, în special, profiturile generate de business-ul "DCS", aporturi de capital din partea acţionarilor şi atragerea de fonduri de pe piaţa financiar-bancară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb