Dinu Patriciu: Ar fi o mare greşeală ca statul român să renunţe la contractul cu Sterling Resources

F.A.
Companii / 30 aprilie 2009

Preşedintele grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, a declarat, în cadrul unui interviu Realitatea FM, că ar fi o mare greşeală ca statul român să renunţe la contractul cu Sterling Resources, deoarece ar crea o impresie proastă eventualilor investitori.

"Ar fi o mare greşeală, pentru că, pe lângă faptul că el are o pondere extrem de mică în consumul României - rezervele cunoscute în acea zonă reprezintă extrem de puţin, cel mult 3% din consumul pe următorii zece ani - ar fi şi un semnal foarte prost dat tuturor investitorilor, acela că e posibil ca într-o ţară democratică şi cu economie de piaţă, contracte cu o vechime de decenii să fie reziliate din motive politice. Consecinţa ar fi o imagine foarte proastă a României", a spus Patriciu.

Dinu Patricu consideră că proiectul Nabucco ar fi de preferat pentru România faţă de unul de tip South Stream, cel din urmă fiind dăunător pentru ţara noastră întrucât ar crea un monopol. "Nu cred că  astăzi independenţa energetică a României ţine doar de o conductă de energie. Ţine şi de explorarea rezervelor proprii, de echilibrarea producţiei de energie cu energia din surse alternative", a spus Patriciu.

Vicepreşedintele Sterling Resources, Stephen Birrell, a declarat, luni, pentru NewsIn, că nu există niciun temei legal pentru ca Guvernul să rezilieze contractul pentru perimetre din Marea Neagră pe care compania le are concesionate.

"Până în prezent, nu am fost anunţaţi că autorităţile române au vreo problemă cu acordul nostru petrolier. Am fost foarte surprinşi de declaraţiile făcute de Mărăcineanu, referitoare la "problemele foarte grave care au fost identificate", mai ales pentru că ne-am întâlnit recent şi el nu ne-a indicat nicio problemă sau vreun motiv de îngrijorare în privinţa înţelegerii dintre cele două părţi", a declarat Agenţiei NewsIn vicepreşedintele Sterling Resources, Stephen Birrell.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb