Directoratul Transelectrica a rămas în trei membri

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Energie / 26 mai 2016

Directoratul Transelectrica a rămas în trei membri

Ion Smeeianu şi Cătălin Lucian Chimirel şi-au părăsit funcţiile, cu acordul părţilor

---

Actualizare 14:19 Luca Nicolae Iacobici, numit în funcţia de membru al Directoratului

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica", informează că, în şedinţa de ieri, Consiliul de Supraveghere a hotărât prin Decizia nr. 47/24.05.2016 numirea lui Luca-Nicolae Iacobici în funcţia de membru al Directoratului.

Numirea lui Luca-Nicolae Iacobici a devenit efectivă începând de astăzi, când s-a semnat în faţa notarului public, declaraţia de acceptare a mandatului de membru al Directoratului Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica", potrivit unui raport al companiei remis BVB.

Mandatul are o durată determinată, până la data desemnării noului membru al Directoratului în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare.

Luca-Nicolae Iacobici este absolvent al Facultăţii de Electrotehnică - Secţia Acţionări Electrice şi Automatizări din cadrul Universităţii din Craiova. Din anul 1993 activează în domeniul energetic, deţinând diverse funcţii în RENEL şi CONEL şi este angajat al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" de 16 ani, din anul 2012 deţinând funcţia de Director al Sucursalei de Transport Timişoara.

(L.B.)

-------

Ion Smeeianu şi Cătălin Lucian Chimirel nu mai fac parte din Directoratul "Transelectrica", mandatele lor încetând cu acordul părţilor, conform unui raport transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti.

"Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA informează acţionarii şi investitorii că începând cu data de 26 mai 2016, va înceta prin acordul părţilor contractul de mandat al domnului Ion Smeeianu. Totodată, Compania Naţioală de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA informează acţionarii şi investitorii că, începând cu data de 26 mai 2016, va înceta prin acordul părţilor contractul de mandat al domnului Cătălin Lucian Chimirel", se arată în comunicatul citat.

Astfel, în Directoratul Transelectrica au mai rămas numai Toni Teau, Constantin Văduva şi Octavian Lohan.

Locurile vacante din Directorat urmează a fi ocupate ca urmare a procedurii de selecţie, conform prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice şi ale Actului Constitutiv, procedură ce se derulează sub coordonarea Comitetului de Nominalizare şi Remunerare din cadrul Consiliului de Supraveghere, potrivit reprezentanţilor companiei.

Ion Smeeianu a ocupat poziţia de director general al Poştei Române în perioada mai 2012 - iunie 2014. El a mai deţinut şi funcţiile de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANRC), actualmente Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) şi pe cea de secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologia Informaţiei (MCTI). Acesta primise funcţia de membru al Directoratului Transelectrica, în mai 2015.

În iulie 2015, conducerea Transelectrica a anunţat numirea în funcţia de membru al Directoratului a lui Cătălin Chimirel, care până atunci făcuse parte din Consiliul de Supraveghere al companiei. Conform unui raport de atunci al transportatorului naţional de electricitate, selecţia şi numirea domniei sale a fost făcută în baza OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă, iar mandatul era până la data de 16 septembrie 2017.

Potrivit Transelectrica, în cei peste 28 de ani de experienţă profesională, domnul Chimirel a deţinut numeroase funcţii în sectorul energetic, atât în zona de operare sistem cât şi în zona de proiectare - consultanţă şi dezvoltare - investiţii, dovedind seriozitate şi profesionalism.

Smeeianu şi Chimirel le luaseră locul altor doi membri ai Directoratului care au părăsit funcţiile prin acordul părţilor - Ciprian Diaconu şi Gheorghe Vişan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb