Directorii marilor grupuri economice din Suedia denunţă expulzarea imigranţilor economici

D.I.
Internaţional / 16 februarie 2018

Directorii marilor grupuri economice din Suedia denunţă expulzarea imigranţilor economici

Şefii marilor grupuri suedeze, între care Ericsson şi H&M, au denunţat, astăzi, expulzarea din motive "birocratice" ale angajaţilor calificaţi străini, în condiţiile în care statul nordic se confruntă cu o lipsa acută de forţă de muncă în sectoare de vârf, informează AFP.

Conform ziarului financiar Dagens Industri: "Aceste expulzări afectează economia productivă. Companiile suedeze au nevoie să recruteze în întreagă lume. "Nu ne putem imagina că inginerii, IT-iştii sau alţi specialişti îşi părăsesc ţările dacă riscă să fie expulzaţi din Suedia din motive imprevizibile".

Biroul pentru migraţii a fost criticat recent de către membrii parlamentului, care ii reproşează că vrea să expulzeze străini primiţi în Suedia în numele imigraţiei economice la cea mai mică încălcare, voită sau nu, a condiţiilor de sejur.

În localitatea Lund, libanezul Hussein Ismail, director general adjunct al unei societăţi biotech pe care a înfiinţat-o în 2012, urmează să fie expulzat împreună cu soţia şi copiii deoarece şi-a scazut salariul timp de trei luni, în 2015, pentru a-şi scoate din impas compania, care trecea printr-un moment dificil.

Legislaţia suedeză, care vizează împiedicarea dumpingului social, este foarte strictă în privinţa acestui punct: dacă un angajat primeşte mai puţin decât prevede convenţia colectivă, acesta trebuie trimis înapoi în ţara să.

Un alt imigrant riscă să fie expulzat din Suedia pentru că nu şi-a luat suficient concediu, iar un al treilea din cauza unei erori administrative a angajatului.

Biroul pentru migraţii nu se pronunţă niciodată pe cazuri individuale dar îşi justifică deciziile prin numele respectului regulilor şi coerenţei sistemului.

Dar acest "foileton absurd (...) slăbeşte competitivitatea Suediei", subliniază Jenny Linden Urnes, şeful grupului economic Linden.

Directorul Ericsson, Borje Ekholm, a agitat chiar spectrul delocalizarii.

"Dacă Ericsson vrea să îşi păstreze activităţile de cercetare în Suedia, imigraţia economică trebuie să funcţioneze de manieră transparenţă şi previzibilă", avertizează Ekholm.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb