Directorul Euronext a demisionat

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 mai 2015

Directorul Euronext a demisionat

Profitul operatorului bursier creşte în baza veniturilor din tranzacţii şi a listărilor companiilor mici

Directorul executiv al bursei pan-europene Euronext NV, Dominique Cerutti, a demisionat ieri, cu efect imediat, urmând să se alăture companiei de consultanţă "Altran Technologies" SA, în funcţia de preşedinte-director general.

Cerutti a plecat din fruntea operatorului bursier cu două luni mai devreme decât era programat (15 iulie) şi a fost înlocuit, interimar, de directorul de operaţiuni Jos Dijsselhof, potrivit anunţului făcut ieri de Euronext.

"Board-ul Euronext a decis, acceptând demisia lui Dominique Cerutti, că este în interesul tuturor părţilor să acţionăm rapid şi să numim un director interimar", a informat Euronext.

Cerutti a condus Euronext în perioada separării acesteia de Intercontinental Exchange Inc., anul trecut. Desprinderea Euronext - operator care administrează bursele din Franţa, Olanda, Belgia şi Portugalia - s-a finalizat în iunie 2014. Cerutti a fost în fruntea Euronext din 2009.

Ieri, Euronext a raportat creşterea cu 38,4% a profitului său operaţional în primul trimestru din 2015, la 63,3 milioane de euro, în baza veniturilor din tranzacţii şi a sporirii continue a numărului listărilor de companii mici.

Printre cele mai importante listări de pe Euronext, în perioada ianuarie - martie 2015, se numără "Cnova" NV, "GrandVision" NV şi "Refresco Gerber" NV. În urma acestor oferte, veniturile Euronext din listări au crescut cu 12,6% în primul trimestru, la 15,3 milioane de euro.

Tranzacţiile cu lichidităţi derulate de Euronext au avut, în intervalul ianuarie-martie, cel mai bun trimestru din 2010 până acum, în privinţa volumelor. Pe acest segment, veniturile Euronext au sporit cu 19,6%, la 52,1 milioane de euro.

Vânzările totale ale bursei pan-europene au crescut cu 22% în perioada de raportare, la 130 de milioane de euro, iar profitul net a ajuns la 48 de milioane de euro, de la 7,6 milioane de euro în primele trei luni din 2014.

Euronext încearcă să-şi diminueze costurile, derulând negocieri de restructurare în Franţa. Grupul s-a angajat să realizeze economii anuale de 80 de milioane de euro până la finele lui 2016.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb