Discursul Excelenţei Sale Dl. Seyed Hossein Sadat Meidani, Ambasadorul Republicii Islamice Iran în România, cu ocazia Zilei Internaţionale a Qodsului

A.F.
Miscellanea / 5 aprilie

Excelenţa Sa Dl. Seyed Hossein Sadat Meidani,Ambasadorul Republicii Islamice Iran în România

Excelenţa Sa Dl. Seyed Hossein Sadat Meidani,Ambasadorul Republicii Islamice Iran în România

În numele lui Dumnezeu, Cel mai Îndurător, Cel mai Milostiv

Ziua Internaţională a Qudsului (Ierusalimului) este ultima vineri a lunii sfinte a Ramadanului, în data de 5 aprilie a acestui an. Începând cu anul 1979, în această zi se organizează mitinguri şi adunări în întreaga lume pentru a exprima susţinerea pentru Palestina şi pentru a condamna crimele regimului sionist al Israelului împotriva palestinienilor. Această zi este o moştenire a fondatorului Republicii Islamice Iran, Imam Khomeini, care a desemnat ziua în solidaritate cu palestinienii şi acum este urmată de toate ţările musulmane.

Ziua Qudsului ne aminteşte de peste şapte decenii de ocupaţie a Palestinei de către regimul sionist, precum şi de durerea şi suferinţa continuă a poporului Palestinian, de prezenta ocupaţie, opresiuni, injustiţie şi încălcările drepturilor palestinienilor. Secretarul General al ONU s-a referit la cele anterior menţionate drept context şi origine a situaţiei actuale din Palestina.

Anul acesta, ocazia este mult mai importantă, deoarece asistăm la comiterea crimelor internaţionale, inclusiv genocidul împotriva populaţiei nevinovate din Gaza, şi la continuarea ocupaţiei Palestinei în ultimele şapte luni. Regimul uzurpator în ultimele luni a depăşit recordurile tuturor criminalilor din istorie. Uciderea a 33.000 de persoane nevinovate, inclusiv mai mult de 14.000 de copii, peste 9.000 de femei şi împreună cu uciderea a peste 100 de angajaţi ONU şi vizarea a peste 136 de jurnalişti, toate demonstrând natura vicioasă a regimului israelian care a încălcat toate regulile şi principiile internaţionale şi comite în mod flagrant atrocităţi, crime de război, crime împotriva umanităţii şi genocid. Aceste crime sunt comise zilnic într-o aşa-zisă "ordine internaţională bazată pe reguli".

Masacrul civililor, atacurile asupra spitalelor, şcolilor, moscheilor şi bisericilor, precum şi întreruperea apei, hranei, combustibilului şi medicamentelor pentru populaţia din Gaza, mutarea forţată a miilor de oameni, uciderea jurnaliştilor şi demolarea clădirilor diferitelor organizaţii internaţionale din Gaza au loc în faţa lumii, în timp ce ţările occidentale, în special Statele Unite şi aliaţii săi, sprijină regimul israelian în comiterea crimelor internaţionale.

Sistemul politic din Israel este un regim de apartheid bazat pe discriminare totală. Dacă cineva a avut îndoieli cu privire la poziţiile Iranului cu privire la natura regimului sionist al Israelului, acum este clar dovedit că acest regim nu se ruşinează să comită fiecare crimă cu impunitate absolută.

Chestiunea Palestinei poate fi examinată din multiple perspective, din care, aş dori să menţionez câteva aspecte dintr-o perspectivă iraniană. Problema Palestinei a fost întotdeauna o problemă importantă pentru Iran. De fapt, pentru Iran, problema Palestinei este o chestiune de principiu care nu poate fi reconciliată într-o abordare de tip comercial. Iranul a fost membru al UNSCOP în 1947, împreună cu alte zece ţări, o comisie compusă din ţări "neutre" pentru a constata şi înregistra faptele, pentru a investiga toate întrebările şi problemele relevante pentru problema Palestinei şi pentru a face recomandări. Încă de atunci, Iranul s-a opus divizării artificiale a teritoriului Palestinei şi insistă asupra importanţei voinţei locuitorilor ai acestei ţări.

Republica Islamică Iran crede că încetarea ocupaţiei actuale a teritoriului istoric al Palestinei, întoarcerea refugiaţilor palestinieni şi exercitarea dreptului lor la autodeterminare sunt singurele soluţii principiale la problema palestiniană. Iranul nu a recunoscut niciodată oficial regimul Israelului. Republica Islamică Iran a propus un plan care se bazează pe întoarcerea refugiaţilor şi organizarea unui referendum cu participarea locuitorilor Palestinei, inclusiv musulmanii, creştinii şi evreii, pe baza principiilor democratice şi a dreptului internaţional şi a fost înregistrat official la Naţiunile Unite în 2019.

Din păcate, există câteva state care susţin în mod orbitor regimul israelian şi împiedică comunitatea internaţională să ia măsuri serioase drept reacţie la toate crimele Israelului. În acest moment, s-a dezvăluit că negocierile de compromis şi politica de apel cu regimul sionist al Israelului nu funcţionează. Este momentul să impunem sancţiuni acestui regim şi să încetăm să-i furnizăm arme.

Cu această ocazie, aş dori să îmi exprim din nou sprijinul pentru poporul palestinian în calea realizării aspiraţiilor lor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nimeni nu are dreptul de a sprijini terorismul si de a comite acte teroriste in numele lui Dumnezeu!Ierusalimul nu apartine doar musulmanilor iar Dumnezeu exista pentru toata lumea dar nu asa cum il percep unii,in mod egoist!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb