Discuţii între Macron, Putin şi Zelenski despre războiul ruso-ucrainean

A.P.
Internaţional / 23 decembrie 2020

Discuţii între Macron, Putin şi Zelenski despre războiul ruso-ucrainean

Preşedintele francez Emmanuel Macron a discutat cu omologii săi rus Vladimir Putin şi ucrainean Volodimir Zelenski despre războiul ruso-ucrainean, la un an de la un summit la care au participat la Paris, în căutarea unei soluţii la conflict, a anunţat Palatul Élysee, relatează AFP, citat de News.

Macron, care s-a plasat joi în carantină la reşedinţa oficială La Lanterne, la Versailles, după ce s-a îmbolnăvit de covid-19, a discutat mai întâi cu Putin, iar apoi cu Zelenski, despre "viitoarele etape ale negocierilor" prevăzute în "formatul Normandia", din care fac parte Moscova, Kievul, Berlinul şi Parisul.

În urmă cu mai bine de un an, la 9 decembrie 2019, cei trei preşedinţi şi cancelarul german Angela Merkel s-au întâlnit la Paris - prima întâlnire între Putin şi Zelenski -, cu scopul de a relansa procesul de pace în Ucraina. Ei şi-au constatat dezacordurile atunci, dar şi-au afirmatvoinţa de a le depăşi.

Războiul din Ucraina s-a soldat cu peste 13.000 de morţi şi aproape 1,5 milioane de deplasaţi. Intensitatea confruntărilor armate a scăzut puternic în urma Acordurilor de Pace de la Minsk din 2015, însă procesul politic nu a avansat deloc de atunci.

Kremlinul a anunţat într-un comunicat că cei doi lideri au discutat despre situaţia din Donbas, dar şi despre Nagorno Karabah, Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, Siria şi Libia.

Însă Kremlinul nu menţionează discuţii despre Aleksei Navalnîi, după ce Rusia a anunţat marţi sancţionarea unor oficiali europeni în cadrul unor represalii faţă de sancţiuni impuse în octombrie de către Uniunea Europeană (UE) în urma presupusei otrăviri cu noviciok a principalului opozant rus.

Macron a discutat cu Zelenski despre o "posibilă coordonare a accesului la vaccin (împotriva covid-19) în cadrul iniţiativei ACT-A" - un dispozitiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care garantează că ţările bogate nu vor monopoliza tratamentele, testele şi vaccnurile împotriva noului coronavirus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb