Distribuitorii de alimente şi medicii de familie acuză Guvernul de discriminare privind accesul la fonduri europene

S.B.
Miscellanea / 18 aprilie 2021

Distribuitorii de alimente şi medicii de familie acuză Guvernul de discriminare privind accesul la fonduri europene

Asociaţia Companiilor de Distribuţie de Bunuri din România şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie a adresat o sesizare Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi din Senatul României cu privire la "discriminarea distribuitorilor de bunuri de larg consum şi a cabinetelor de medicina familiei din România prin excluderea de către Guvernul României de la eligibilitatea accesării programelor de finanţare nerambursabilă din fonduri europene", potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Prin acest tip de discriminare se creează distorsiuni economice în piaţă din punct de vedere concurenţial şi se produc prejudicii grave de dezvoltare economică, cu nerespectarea art. 45 din Constituţia României conform căruia "Accesul liber al persoanei la o activitate economică, libera iniţiativă şi exercitarea acestora în condiţiile legii sunt garantate."

Joi, 22 aprilie a.c. vom continua dezbaterile din cadrul Comisiei senatoriale, şedinţă la care sunt invitaţi şi membri ai altor Comisii ale Sanatului României, membri ai Ministerelor economice, continuând demersul asociaţiilor noastre iniţiat în prima întâlnire din data de 8 aprilie, ocaziei cu care am arătat următoarele fapte concrete:

- După aderarea României la UE, în majoritatea programelor de finanţare publică nerambursabilă distribuitorii de bunuri şi cabinetele medicale individuale au fost excluşi de la eligibilitate, ultimul exemplu notoriu fiind OUG nr. 130/2020. Această Ordonanţă, deşi modificată şi aprobată prin Lege 220/2020 în Parlament cu votul unanim, promulgă de Preşedintele Republicii şi publicată în Monitorul Oficial al României încă din 30 octombrie anul trecut, încă nu a fost pusă în aplicare de Guvernul României fără nicio explicaţie publică.

- În majoritatea Statelor membre ale UE Guvernele au iniţiat şi implementat mai multe valuri de scheme de ajutor de stat pentru menţinerea pe linia de plutire a antreprenorilor.

- În majoritatea Statelor membre ale UE Guvernele au acordat aceste forme de sprijin financiar fără a face discriminare între categorii de antreprenori, condiţia esenţială fiind ca aceştia să facă dovada contabilă că au pierderi financiare consistente caurmare a efectelor pandemiei Covid - 19 şi/sau a măsurilor de restricţie impuse de autorităţi pentru prevenirea pandemiei.

- Într-un răspuns al Directoratului General Politică Regională şi Urbană al Comisiei Europene,adresat ACDBR, cu referire la Cadrul Temporar pentru acordarea ajutoarelor de stat în contextul Pandemiei Covid - 19, se indică următoarele: " Cadrul Temporar a fost adoptat de către Comisie cu scopul de a oferi un cadru legal astfel încât să determine compatibilitatea măsurilor de ajutor ale statului, create şi implementate de Statul Membru pentru a face faţă posibilelor consecinţe negative cauzate de pandemia COVID-19. În principiu, excluzând sectorul financiar, Cadrul Temporar nu exclude niciun sector (economic) de la domeniul de aplicare. Statele membre pot totuşi exclude anumite sectoare sau angajamente de la ajutorul acordat în conjunctura pandemiei COVID-19" se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb