Dividendele vor putea fi distribuite prin Depozitarul Central

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 martie 2010

Citibank şi Poşta Română vor asigura suportul

Profiturile emitenţilor de pe piaţa de capital vor putea fi distribuite acţionarilor prin intermediul Depozitarului Central începând din acest an, arată un comunicat al instituţiei.

Conducerea Depozitarului a aprobat modalitatea de furnizare a serviciului de distribuire a dividendelor, precum şi instituţia bancară care va asista DC, respectiv Citibank Europe plc, Dublin - Sucursala România.

"Avantajele acestui serviciu rezidă, pentru investitori, în costuri mult mai scăzute, mai ales în cazul celor care au deţineri la mai mulţi emitenţi. Serviciul va oferi totodată predictibilitate, în sensul că investitorii vor putea cunoaşte în avans momentul în care vor primi dividendele, ceea ce le va permite să îşi planifice mai bine fluxurile de numerar", a declarat Adriana Tănăsoiu, director general al Depozitarului Central.

Depozitarul Central intenţionează să distribuie în acest an dividendele aferente anului 2009 şi, în situaţia în care emitentul doreşte aceasta, dividendele rămase nedistribuite din anii anteriori.

Prin noul serviciu al DC, investitorii care au un cont bancar îşi vor primi dividendele în contul respectiv. În caz contrar, investitorii vor primi contravaloarea dividendelor fie la ghişeele oficiilor poştale din reţeaua operată de Compania Naţională Poşta Română, fie acasă, prin mandat poştal, conform deciziei emitentului.

"Până în momentul de faţă, distribuirea dividendelor emitenţilor de pe piaţa de capital din România se făcea prin diferite metode, dezavantajele majore ale acestui sistem neunitar fiind în mare măsură de ordin material, mai exact, costuri ridicate atât pentru investitori cât şi pentru companiile listate", potrivit comunicatului DC.

Astfel, dacă un investitor avea în portofoliu acţiuni ale mai multor companii, care, la rândul lor, alegeau o metodă diferită de distribuire a dividendelor, acesta trebuia să le colecteze de la fiecare emitent, prin modalitatea indicată. De foarte multe ori, acest lucru presupunea deplasarea investitorului în diferite locaţii, cu implicaţii directe asupra creşterii timpului, precum şi a costului colectării dividendelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb