DMITRO KULEBA: "Este improbabil ca războiul să se încheie în următoarele câteva zile"

G.D
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 1 aprilie 2022

Dmitro Kuleba, şeful diplomaţiei ucrainene

Dmitro Kuleba, şeful diplomaţiei ucrainene

Şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba a apreciat ieri că nu există motive pentru a crede că războiul pornit de Rusia împotriva ţării sale se va încheia în câteva zile, informează astăzi thenews.pl, conform Agerpres.

Kuleba a făcut acest comentariu într-un interviu acordat postului polonez de ştiri TVN24.

El a declarat că, în calitate de diplomat, "crede în negocieri'' şi a remarcat că la recenta rundă de discuţii de la Istanbul s-a constatat "o schimbare clară de ton'' din partea delegaţiei ruse.

În acelaşi timp, ministrul de externe ucrainean a spus că, deşi Rusia ''şi-a retras unele unităţi şi echipamente din nordul Ucrainei'', mai multe oraşe ucrainene continuă să fie bombardate, iar ''ruşii declară deschis că plănuiesc o ofensivă pe scară largă în regiunea Donbas''.

Dmitro Kuleba a lansat un apel către NATO să ''arate voinţă politică'' şi să furnizeze echipamente militare şi muniţie Ucrainei.

El a reafirmat că Ucraina ar fi dispusă să ia în considerare un statut neutru cu condiţia existenţei unor ''garanţii şi mecanisme de securitate reale'' din partea unui număr suficient de ţări. Acest statut de neutralitate ar însemna că Ucraina nu ar adera la NATO, dar ţara rămâne decisă să devină membră a Uniunii Europene.

De asemenea, Kuleba a menţionat că preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Olaf Scholz vor putea avea în continuare convorbiri cu preşedintele rus Vladimir Putin "pentru a încerca să pună capăt războiului şi suferinţei''.

''Totuşi, niciun acord nu poate fi convenit în numele Ucrainei şi pe la spatele ei'', a subliniat şeful diplomaţiei de la Kiev.

Rusia îşi numeşte agresiunea lansată pe 24 februarie împotriva Ucrainei drept ''operaţiune militară specială pentru denazificarea şi demilitarizarea'' ţării vecine.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Concesiile facute Rusiei nu vor fi imuabile. Asa cum URSS s-a destramat si au fost posibile in Europa schimbari de neimaginat, in conditiile in care la conducerea URSS au venit oameni cu vederi progresiste, asa in viitor Dombas, Crimeea si toate zonele "ocupate" se vor intoarce la patria mama si nu peste mult timp.

    Rusia nu va rezista presiunilor internationale la nesfarsit si nici izolarii. 

    Ucraina nu trebuia sa se angajeze in acest conflict care a adus atat de multe pagube si suferinte. Trebuia sa negocieze si sa faca concesiile posibile si sa se salveze.  

    Si Ucraina trebuie acum, cu orice pret, sa se salveze.  

    Dupa cum se vede din teren, planurile militare ale rusilor vizeaza ocuparea noilor Republici din SE Ucrainei; Mariupol si toate orasele sudice asediate, vor fi distruse si in final cucerite si prin aceasta, asa cum vizeaza Putin, se va realiza legatura terestra cu Crimeea, asigurarea aprovizionarii cu apa a acesteia. Este foarte posibil ca mai departe Putin sa vizeze preluarea Bugeacul, realizarea legaturii cu Transnistria si astfel ruperea Ucrainei de la marile Azov si M. Neagra.  

    Apoi, daca nu se va instaura pacea, Ucraina, cat va mai ramane din ea, va fi tinuta ani si ani sub focul rachetelor si loviturilor rusesti si va fi un teritoriu de nelocuit. Si va fi mereu sub amenintarea nucleara.  

    Si cu siguranta Rusia are fortele si mijloacele necesare realizarii acestor planuri si le va realiza cu orice pret.

    O lume intreaga doreste ca Ucraina sa poata castiga aceasta lupta eroica. Dar in realitate lupta lor, tot ce se petrece acolo, este o "sacrificare" a Armatei Ucrainei, a populatiei si a tarii, sacrificare ce putea fi evitata si care poate fi acum oprita. Ucraina trebuie sa se salveze acum. Cu orice pret.  

    1. Lasa-i pe ucrainieni sa se saveze cand si asa cum cred ei de cuviinta. Rusia spune multe dar face putin sau altceva, amenintarea nucleara arata slabiciunea lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb