Dmitro Kuleba: "Nu vom uita cine ne-a ajutat şi vom ţine cont ce ţări 'au maltratat Ucraina"

G.D.
Internaţional / 17 martie 2023

Dmitro Kuleba: "Nu vom uita cine ne-a ajutat şi vom ţine cont ce ţări 'au maltratat Ucraina"

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a declarat astăzi pentru BBC că Ucraina "va ţine cont" de ţările care au "maltratat-o" de când a fost invadată de Rusia, atunci când îşi va construi relaţii noi, odată ce războiul se va fi încheiat, transmite Agerpres.

Într-un amplu interviu difuzat de postul public britanic de televiziune, şeful diplomaţiei ucrainene a afirmat că alegerile făcute de fiecare ţară după invadarea Ucrainei de către Rusia "vor fi luate în considerare la construirea relaţiilor viitoare".

"Dacă cineva din această lume crede că felul în care o ţară sau alta s-a comportat sau a tratat Ucraina în cele mai întunecate momente ale istoriei sale nu va fi luat în considerare atunci când construim relaţii viitoare, aceşti oameni pur şi simplu nu ştiu cum funcţionează diplomaţia", a avertizat el.

În acest sens, Kuleba a subliniat că "războiul este un moment al alegerilor. Şi fiecare alegere va fi contabilizată''.

Ucraina a primit sprijin militar şi economic din partea ţărilor occidentale după invazia rusă, dar alte ţări din Africa, Asia şi America de Sud au stat departe din diferite motive, cum ar fi îngrijorarea faţă de costurile economice ale conflictului sau simpatiile lor istorice faţă de Rusia.

În plus, Kuleba a avertizat că întârzierile în livrarea de armament din ţările occidentale costă vieţi omeneşti: "Vrem ca aliaţii să acţioneze mai repede. Dacă o livrare (de arme) este amânată cu o zi, înseamnă că cineva va muri pe front. Înseamnă că cineva care ar fi putut rămâne în viaţă va muri', a spus el.

Kuleba a mai indicat că nu a existat niciun semn din partea Rusiei că doreşte să negocieze cu Ucraina pentru a pune capăt conflictului, dar a menţionat că "orice război se termină la masa negocierilor", deşi "obiectivul" său în calitate de ministru este "să se asigure că Ucraina începe negocierile după o victorie pe front''.

În interviul său pentru BBC, Kuleba a abordat şi alte subiecte, cum ar fi rolul Chinei în conflict şi dezamăgirea sa că Papa Francisc nu i-a vizitat ţara de la începutul conflictului.

"Regretăm profund că Papa nu a găsit ocazia să viziteze Ucraina de la începutul războiului", a spus el.

Revenind la China, Kuleba a spus că, deşi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este pregătit să aibă o conversaţie telefonică cu liderul chinez Xi Jinping, care urmează să viziteze Moscova săptămâna viitoare, el nu crede că preşedintele Chinei "a ajuns încă la acel moment, când este gata să înarmeze Rusia''.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Cei care nu ajuta Ucraina va fi atacata militar

    si pedepsit in stil "Bandera", 

    ce tara democratica si civilizata, 

    pe astia asteptam in UE si NATO,

    pare o gluma de prost gust 

    Mai, ce aroganta ! Un stat in faliment, care a inghitit probabil 100 miliarde de dolar, si va mai inghitii inca cateva sute, vrea sa premieze pe cei docili. Norocul lor, ca printesele europei, sunt daruitoare. In numele feminismului, si din taxele noastre.

    Nicio țară din lumea asta nu a fost ajutată atât de mult ca Ucraina și pe bună dreptate! Kuleba ar trebui să fie recunoscător dar el nu e! Ar vrea toate! Ar vrea ca dimineața, la prânz, seara să strigăm " Slavă Ucrainei "! Ar vrea că toate buletinele de știri să înceapă cu " Slavă Ucrainei "!

    Ramane intrebarea clasica "Totusi ce cauta ruzzia de 400 de zile in Ucraina? "

    1. ÎNTREABĂ FEDERAȚIA RUSĂ, DACĂ PÂNĂ ACUM NU ȘTII, ISTEȚULE ! ARUNCĂ TELEFONUL ȘI TELEVIZORUL ȘI MERGI LA ... BIBLIOTECĂ DACĂ VREI SĂ AFLI ADEVĂRUL . DACĂ NU A ASCUNS IOHANNIS, CIUCĂ ȘI ALTE LICHELE, CĂRȚILE DE ISTORIE AUTENTICĂ ! ȘI ... DACĂ ȘTII SĂ CITEȘTI ! ...

    V-AȚI AUTOMALTRATAT, VREI SĂ SPUI, MUTANTULE- ROBOT ! ...

    În fiecare zi primim din Ukraina citate memorabile.Foarte duios.

    Ucrainenii duc un război legitim de apărare, dar NIMENI nu le e dator să-i susțină la infinit ! O implicare a Chinei în diverse moduri este semnalul ca balul s-a încheiat pt Ucraina! Pace sau distrugere totala...

    1. s-a terminat tavalugul rusesc? acum vine tavalugul chinezesc?

      Tavalugul american nu poate vini ca soldatii

      LMBTQ+ nu pot cara echipamentul de lupta de 40 kg 

    Ca de obicei, Baluba vine cu tupeul arhicunoscut al oficialilor ucrainieni, proferand niste amenintari penibile, care vin din partea unui stat aflat in faliment, ruine si in dezastru pe toate liniile si care nu mai face nici cat o ceapa degerata!

    Cam obraznica remarca, specifica lor, rușilor și altora care se cred grozavi, fara a exclude Occidentul

    Nu uit cine-s rușii, dar nici ucrainenii.sau alții. 

    Maimutoiul asta este tampit Ukraina este in faliment… El ameninta si e rupt in dos… Ukraina e kaput..

    Da, clar, trebuie dotati si mai bine oamenii astia care te ameninta pe fata. Dup-aia sigur vor fi super tolerenti si rezonabili cand vor avea o armata de 10 ori cat a ta si dotari cat toata Europa la un loc.

    Oare NATO ne-ar apara si de Ucraina? 

    1. Nici vorba,

      daca nu au interese directe americanii 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb