DNA căută soluţiile în cazurile Nagy şi Şereş

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 25 iulie 2008

DNA căută soluţiile în cazurile Nagy şi Şereş

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, a declarat, ieri, la postul public de radio, că, în următoarele zile, se va lua o decizie privind soluţia de neîncepere a urmăririi penale (NUP) în cazul foştilor miniştri Zsolt Nagy şi Codruţ Şereş.

Daniel Morar a declarat: "În legătură cu soluţia dată, este oricum analizată în acest moment. Dacă noi apreciem, procurorii ierarhici superiori celui care a dat-o, că este o soluţie bună va rămâne, dacă nu, va fi infirmată, şi asta este o chestie de câteva zile".

Referitor la criticile conform cărora procurorii DNA instrumentează dosare la comandă politică, Daniel Morar a replicat că aceste acuzaţii trebuie mai întâi probate. "Aceste afirmaţii vin din tot spectrul politic, aşa că nu cred că mai e nevoie de dat multe răspunsuri", a completat Morar.

Şeful DNA a explicat că procurorii nu pot instrumenta dosare la comandă politică întrucât nu-şi pot permite să-şi rişte cariera.

"Nu are nimeni niciun interes să facă un asemenea dosar dintre procurori, pentru că politicienii vin şi pleacă, procurorii sunt stabili, beneficiază de stabilitate în sistemul nostru judiciar şi nu cred că vreun procuror îşi riscă cariera sau avutul ca să facă un dosar la comandă politică", a explicat Daniel Morar.

Procurorul şef al DNA a apreciat că cel mai important rol preventiv îl au hotărârile judecătoreşti cu pedepse mari, care des-curajează mai mult decât orice campanie clasică de prevenţie de genul "Nu daţi mită, nu luaţi mită".

Şeful DNA a arătat că în prezent pe rolul instanţelor de judecată sunt aproximativ 12-13 cazuri în care sunt inculpate persoane de la nivelul puterii politice, precum şi alte zece dosare cu preşedinţi de consilii judeţene şi cu primari de municipii, atrăgând atenţia că numărul acestora este mai mare decât în statele învecinate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb