Doi acţionari ai SIF Muntenia au solicitat revocarea Consiliului Reprezentanţilor

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 mai 2012

Doi acţionari ai SIF Muntenia au solicitat revocarea Consiliului Reprezentanţilor

Doi acţionari ai SIF Muntenia au cerut ieri completarea ordinii de zi a Convocatorului pentru AGA din 6/7 iulie, cerând revocarea membrilor Consiliului Reprezentanţilor şi au avansat nominalizări pentru acest Consiliu, potrivit unui raport transmis Bursei.

Ziarul BURSA a anunţat încă de ieri că, deşi SIF 4 a convocat AGA pentru distribuirea unui dividend mai mare, unii acţionari vor înscrie pe ordinea de zi revocarea actualului comitet al reprezentanţilor acţionarilor şi alegerea unuia nou, care să aibă mandate speciale.

Solicitarea a fost avansată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, patronul complexului comercial Doraly, care deţine 4,01% din capital, şi ING International Romanian Equity Fund, care are o participaţie de 0,99% din acţiuni.

Lista de candidaţi propuşi pentru funcţia de membru al Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia conţine 11 nume.

Robert Cosmin Pană este consilier la firma de brokeraj Swiss Capital, membru în Consiliul de administraţie al Bursei şi fost angajat al BVB. Potrivit legislaţiei pieţei de capital, administratorii unei burse nu pot fi concomitent şi membri CA la o companie listată pe piaţa respectivă.

Pe lista înaintată de cei doi acţionari se găseşte şi omul de afaceri Adrian Andrici, acţionar SIF Muntenia şi membru în actualul Consiliu al Reprezentanţilor, care a contestat AGA din aprilie, susţinând că hotărâ-rile sunt contrare celor comunicate în şedinţă.

Pentru funcţia de membru în Consiliul Reprezentanţilor au mai fost propuşi Florin Cazan (Raiffeisen Capital & Investment), Ştefan Gioga (Active International), Olimpiu Blăjuţ şi Răzvan Lefter (ambii angajaţi ai Swiss Capital), Daniel Pandele (asociat şi administrator Doraly Mall), Laviniu Dumitru Beze (preşedintele AIPC), avocatul Marcel Gheorghe, economistul Gabriel Vasile şi economistul Vlad Sabadus.

Consiliul Reprezentanţilor de la SIF Muntenia este format din 11 membri, iar preşedintele este George Marian Dinu. SIF Muntenia este singura dintre cele cinci societăţi de investiţii financiare administrată de o societate de administrare a investiţiilor - SAI Muntenia Invest, supravegheată de Consiliul Reprezentanţilor.

Cei doi acţionari au solicitat completarea ordinei de zi a şedinţei AGA din 6 iulie, când acţionarii vor discuta distribuirea unor dividende suplimentare de 98,45 milioane lei din rezervele existente la finalul anului trecut şi constituite din sumele reprezentând dividende neridicate timp de trei ani.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Aceiasi combinatori pe lista de candidati. Pleca "hotii batrani" si vin astia tineri si infometati". Pana , Nepotelu lu Faraonu, Beze alcool la purtator!!! Panarama de piata ce avem.

    1. exact, plecati voi sa furam si noi. si cu actionarii de buna credinta cum ramane? avand in vedere ca SIF e administrat de un SAI, hai sa vedem ce SAI punem in locul SAI Muntenia - cred ca unul international, gen FT, e solutia. Asta daca nu vedem acolo SAI Swiss Capital in cateva luni...suna bine...Swiss...dormiti linistiti ca baietii vegheaza...ramaneti fara bani fara sa simtiti ...

    De aia nu se mai face piata noastra bine!Se schimba gastile la furat.Numai nulitati pe lista aia!Pe langa vechii hoti mai vin si astia anchetati pentru front trading.Halal bursa!Mare mirare ca se baga ING in nalversatiunea asta,dupa combinatiile in firme falimentare.

    1. pai si ce, crezi ca ING e mai breaz? daca da, arunca o privire in portfoliile fondurilor de investitii si de pensii publicate pe site-ul lor la data de 31 decembrie 2012. Tot ce vinde Swiss cumpara ING - pe banii pensionarilor si asiguratilor care habar nu au cum li se administreaza banii: - Concefa - faliment, Flamingo - faliment, Impact - urmeaza, Cemacon - urmeaza, Altur - in asociere cu Chelu, Banca Carpatica - in supraveghere

      speciala BNR, Vrancart - unde SIF1 fura pe rupte. asteptam cu interes urmatoarea investitie de succes 

      Pai tocmai la ele ma refeream si eu.Combinatia asta va fi probabil anchetata de Comisia de Supraveghere a Pnesiilor Private daca CNVM nu se deranjeaza.Nu e exclus sa rezulte procese penale.

    De parca nu stie toata lumea. Dar se pare ca inca le merge.

    Juravle a impartit in stanga si in dreapta, dar cel mai mult tot ptr el tine. Oricum e distrus fizic, la ce ii mai folosesc banii... Sa bage in el. 

    1. e o intrebare daca e cel mai activ. daca presupunem, in extremis, ca toate tranzactiile trec prin house, atunci volumul real e la jumatate. deci probabil ca volumul real e mai jos decat ce se vede. oricum, si asa, asta spune multe despre restul pietei...tot combinatori sau fraieri...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb