Doi copii din Pennsylvania au interdicţie pe viaţă să vorbească despre extragerea gazelor de şist

Ziarul BURSA #Internaţional / 13 august 2013

Doi copii din statul american Pennsylvania nu mai au dreptul să vorbească, pentru tot restul vieţii, despre extragerea gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice (fracking). Interdicţia face parte dintr-o înţelegere prin care părinţii lor, familia Hallowich, au primit 750.000 de dolari de la unul dintre liderii de pe piaţa petrolului şi a gazelor naturale, Range Resources Corp, potrivit The Guardian.

Astfel, fiul şi fiica familiei Hallowich, în vârstă de 10 şi 7 ani la momentul încheierii înţelegerii, nu au voie să vorbească vreodată despre fracturare hidraulică sau despre Marcellus Shale, formaţiunea de roci sedimentare din estul Americii de Nord, de unde Range Resources extrage gaze de şist.

Înţelegerea a fost încheiată în 2011, însă a fost făcută publică abia în această lună, ca urmare a unei cereri de desecretizare înaintate tribunalului de publicaţia Pittsburg Post Gazette, care a scris pentru prima dată de interdicţia aplicată celor doi minori.

Familia Hallowich a acuzat companiile de petrol şi gaze naturale de distrugerea fermei lor de circa 4 hectare din Mount Pleasant, Pennsylvania, şi de faptul că acţiunile lor pun în pericol sănătatea celor doi copii. Proprietatea lor se învecina cu mai multe operaţiuni industriale majore: patru puţuri de extracţie a gazelor de şist, staţii de comprimare a gazelor şi un iaz de decantare a deşeurilor, despre care familia susţine că le-ar fi contaminat resursele de apă şi le-ar fi provocat usturimi la ochi, dureri în gât şi migrene.

Potrivit publicaţiei britanice, interdicţiile aplicabile adulţilor sunt obişnuite în înţelegerile încheiate între operatorii de petrol şi gaze şi rezidenţii din Pennsylvania, centrul exploatărilor de gaze de şist din SUA.

Părinţii au fost de acord cu termenii înţelegerii pentru că vor să se mute într-o casă nouă, departe de câmpurile cu gaze, şi să-şi crească copiii într-un mediu mai sigur.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Fracking-ul e perfect sigur, nu s-a intamplat niciodata nimic, tehnologia nu e periculoasa, nu polueaza, doar gurile rele vorbesc aiurea etc., etc., etc.

    Pur si simplu compania asta, intr-un exces de generozitate atat de tipic marilor corporatii, s-a gandit sa faca un cadou de trei sferturi de milion familiei respective. 

    Asa se va intampla si la noi; vreo suta de mii de familii de vasluieni si dobrogeni o sa primeasca nisre cadouri simbolice, asa, ca la cateva sute de mii de dolari bucata.

    La Rosia o sa fie si mai bine, acolo sigur beneficiile motilor vor depasi milionul pentru fiecare familie de moti (mai e inca in discutie doar valuta - euro sau dolari - milionul insa e sigur). 

    ... pentru care banii conteaza mai mult decat viata ta si a celor dragi. Te-ai vinde si pentru "un pumn de ceapa".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb