Dolarul - la nivelul minim al anului faţă de monedele partenerilor comerciali ai SUA

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 iulie 2009

Dolarul s-a depreciat ieri, pe pieţele externe, indicele care măsoară evoluţia bancnotei verzi faţă de monedele partenerilor comerciali majori ai SUA ajungând la nivelul minim al anului. Cererea în scădere pentru dolar ca plasament sigur este determinată de speculaţiile potrivit cărora economia globală iese din recesiune.

Indicele Dollar, care priveşte evoluţia monedei SUA faţă de euro, yen, lira sterlină, dolarul canadian, francul elveţian şi coroana suedeză, a scăzut cu 0,4% ieri dimineaţă, la IntercontinentalExchange din New York, ajungând la 78,315 puncte (cel mai redus nivel de după 18 decembrie 2008).

Tot pe piaţa din SUA, dolarul a pierdut 0,2%, înregistrând un curs de 1,4256 unităţi/euro, de la 1,4232 unităţi/euro în ziua precedentă. În luna iulie, moneda unică europeană a fost cotată într-un interval cuprins între 1,3833 şi 1,4304 dolari.

Pe piaţa europeană, dolarul s-a depreciat cu 0,3%, la 1,4279 unităţi/euro, în jurul orei 11:35. Ieri, moneda americană a fost cotată chiar la 1,4304 unităţi/ euro (la Londra), depăşind pragul de 1,4300 pentru prima oară după data de 3 iunie.

În ce priveşte evoluţia faţă de moneda niponă, dolarul a scăzut cu 0,5%, la 94,73 yeni. Luna aceasta, dolarul s-a depreciat cu 1,7% în raport cu moneda Japoniei. Companiile japoneze anticipează că yenul va avea un curs mediu de 94,85 unităţi/dolar în anul fiscal ce se va încheia în martie 2010, potrivit unui raport al băncii centrale nipone, publicat la data de 1 iulie.

Tot ieri, dolarul australian a urcat cu 1,1%, la 83,17 cenţi SUA (cel mai ridicat curs din septembrie 2008 până în prezent).

În opinia traderilor din domeniu, valutele cu risc încearcă să câştige cât mai mult teren. Dar, aceştia atrag atenţia că ascensiunea euro ar putea fi limitată după ce moneda unică a atins nivelul de rezistenţă de 1,4300 dolari.

Analiştii băncii elveţiene UBS AG cred că dolarul ar putea să-şi continue deprecierea luna viitoare, în baza revenirii apetitului pentru risc. "Pe termen scurt, estimăm continuarea slăbirii dolarului. Considerăm, însă, că există şanse ca aversiunea faţă de risc să revină ulterior, iar peste trei luni dolarul s-ar putea aprecia", afirmă specialiştii UBS.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb