Domeniile Ostrov a vândut 1.2 milioane de litri de vin în 2021

G.D.
Companii / 11 august 2022

Domeniile Ostrov a vândut 1.2 milioane de litri de vin în 2021

În urmă cu 11 ani, Domeniile Ostrov lansau într-o ediţie limitată un vin rose, este vorba despre o ediţie limitată de Cabernet Sauvignon Rose, Domeniile Ostrov Reserve, conform unui comunicat remis redacţiei. Era vorba despre 14 mii de sticle numerotate individual. Astăzi, producătorul român reuşeşte să vândă anual peste 1,2 milioane de litri de vin rose în România.

"Roseul este deja un vin consacrat în România, suntem mândri că am mizat pe acest sortiment atunci când producătorii români nu-i dădeau prea multă importanţă. Am investit de-a lungul primilor ani rose-uri, am diversificat gamele şi am încercat să educăm gustul românilor pentru un vin care se bea atât vara, cât şi iarna" declară Oana Belu, coproprietar Domeniile Ostrov.

Potrivit sursei citate, odată cu trecerea anilor, roseul a devenit un produs standard pentru producătorii români, vinurile începând să primească spaţii tot mai generoase la rafturile supermarketurilor din România. Astăzi, vinurile rose sunt expuse în retailul autohton în spaţii dedicate similare ca dimensiuni cu cele oferite vinurilor albe sau roşii.

"Avem în 2022 peste 25 de sortimente diferite de vinuri rose premium DOC Oltina şi IG Terasele Dunării, principalele vinuri fiind: Legio, Ritual, Magnum Cuve Rose, Naiada Rose, NOE, JOC, Folclor, Ihtros, Vinăria Ostrov plus o serie de etichete private. La baza roseurilor noastre stau soiurile clasice de struguri de Cabernet Sauvignon, Merlot sau Fetească Neagră, Pinot Grigio, Shiraz şi Pinot Noir care primesc pe dealurile Dobrogei un mixt perfect de minerale din sol, apă şi soare şi multă pasiune udată cu sudoare frunţii" spune Oana Belu.

Roseul de la Domeniile Ostrov are o serie de caracteristici tehnice care îl face să fie foarte flexibil în asocierile cu meniuri selecte. "Calitatea incontestabilă a roseurilor de la Domeniile Ostrov constă în lejeritatea cu care acestea se asociază cu cele mai sofisticate preparate culinare, precum şi cu cele tradiţionale. Catifelarea şi uşurimea îl recomandă şi pentru un consum independent în sezonul cald, răcit la o temperatură optimă, de până la 15 grade.

În timp, am cules din piaţă o caracteristică a roseurilor de la Domeniile Ostrov. Românii consideră că vinurile noastre, fiind lejere şi suave, se beau frumos la petreceri lungi tipice românilor", declară Oana Belu.

Anul trecut a fost un an bun pentru viticultori, Domeniile Ostrov a încheiat 2021 cu o cifră de afaceri de 40 milioane lei, subliniază sursa citată.

"Vinul rose a reprezentat aproximativ 30% din vânzările noastre. Vinurile noastre, roseul şi cele albe şi negre, merg în retailul mare din România, Kaulfland, Lidl, Auchan, Cora, dar şi în horeca pentru care avem dezvoltate game superpremium. Un acces facil la toate vinurile noastre l-am realizat prin magazinul nostru online.

O parte din vinurile produse în cramele Domeniile Ostrov merg pentru a fi îmbuteliate de alte crame, sub alte mărci. În vânzările noastre exportul a reprezentat 10 procente", declară Oana Bleu.

Încă din 2005 la Domeniile Ostrov a demarat un amplu proces investiţional constând în reconversia plantaţiilor prin programe anuale succesive, sisteme de irigaţii, dotarea cu echipamente şi utilaje specifice, precum şi modernizarea celor două staţii de vinificaţie la standarde internaţionale ultramoderne.

Volumul total al investiţiilor în aceşti ani se ridică la 40 de milioane de euro.

În prezent, Domeniile Ostrov au un areal viticol de 1300 de hectare în judeţul Constanţa, situat pe malul drept al Dunării, la graniţa României cu Bulgaria.

Vinurile superioare Domeniile Ostrov sunt grupate sun brandurile: LEGIO, RITUAL, CURTEA DINTRE VII, ANGUS, NAIADA, NOE, ISTROS, OSHO, FOLCLOR sau VINARIA OSTROV, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb