Domeniile Sâmbureşti îşi fac intrarea în Centrul Istoric al Capitalei

CORNELIA ANGELESCU
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 28 ianuarie 2011

  • document ataşat FRĂŢIA VINULUII
    apasă aici pentru a descărca.

    Viile Domeniilor Sâmbureşti, de pe dealurile care veghează Oltul, au întinerit. Din 2005, de când au intrat sub umbrela "Valvis" Holding şi până anul trecut, 500 de hectare de vie au fost replantate în procent de peste 60% cu viţă de vie nobilă, sub supravegherea specialiştilor români şi francezi. În toţi aceşti ani, au fost investite în Domeniile Sâmbureşti peste 12 milioane de euro.

    La cramele de aici sunt îmbuteliate trei game diferite de vinuri bine definite. Gama populară se numeşte "Sâmburel de Olt", iar gama premium se găseşte chiar sub denumirea de "Domeniile Sâmbureşti". Pentru consumatorii pretenţioşi, podgoria oferă un regal: "Private Reserve", "Chateau Valvis".

    În zilele de 29 şi 30 ianuarie, la întâlnirea din vechiul centru al Bucureştiului a mai multor crame de top din ţara noastră şi a unor importatori de vin cunoscuţi pe piaţă, "Domeniile Sâmbureşti" se prezintă cu propriile mărci de "Chateau Valvis", "Cabernet Sauvignon" şi "Fetească Albă 2009 Domeniile Sâmbureşti".

    Sâmburul, dealul lui Mihai Viteazul, de la care vine si numele Domeniilor, este inima de unde se obţin, printr-o combinaţie fericită între tehnologii ultramoderne şi metode vechi de mii de ani, vinurile îmbuteliate sub brandul "Domeniile Sâmbureşti". În viile de la Sâmbureşti putem vedea cum unul dintre cele mai vechi soiuri de viţă de vie din lume - "Feteasca Neagră" - este irigat prin sistemul ultramodern cu tub de picurare.

    Domeniile de la Sâmbureşti au reînviat după distrugerea lor de boala filoxerei, în anul 1893, când un renumit oenolog francez, chemat de guvernul român, a contribuit la refacerea lor. Atunci, au fost cultivate cu "Cabernet Sauvignon", "Merlot", "Pinot Noir", "Fetescă Regală", "Fetească Albă", soiuri care au fost replantate şi acum, în anii 2005-2010.

    Capacitatea de prelucrare a strugurilor este de 150 de tone/zi, vinul fiind îmbuteliat în sticle (15.000/zi) sau depozitat în recipiente de inox (cu capacitatea de 4 milioane de litri) şi lemn (0,5 milioane litri).

    Extinderea pe piaţa americană a crescut vânzările "Recaş"

    Terasele Dunării - cea mai mică regiune viticolă a ţării

    Vinul - aşa cum... nu-l cunoaştem

    Comanda carte
    danescu.ro
    boromir.ro
    Mozart
    Schlumberger
    arsc.ro
    domeniileostrov.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    18 Dec. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9755
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
    Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    petreceriperfecte.ro
    novaplus.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb