Dominique Strauss-Kahn, în faţa justiţiei americane

F. A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 august 2011

Dominique Strauss-Kahn revine în faţa justiţiei americane marţi, când ar putea afla, după trei luni de la arestarea sa pe aeroportul din New York, dacă va fi judecat pentru agresiune sexuală sau procuratura va renunţa la acuzaţii şi va clasa dosarul, comentează AFP, potrivit Medifax.

Audierea, amânată de două ori pentru completarea anchetei, va fi prima desfăşurată după ce procurorul Cyrus Vance şi-a exprimat, la sfârşitul lunii iunie, îndoiala asupra credibilităţii cameristei originare din Guineea, care îl acuză pe fostul director FMI de agresiune sexuală.

Strauss-Kahn a respins, la 6 iunie, toate cele şapte capete de acuzare, care includ tentativă de viol, agresiune sexuală şi sechestrare de persoană.

Ulterior, avocaţii lui Nafissatou Diallo, în vârstă de 32 de ani, şi cei ai lui Dominique Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, fost favorit pentru alegerile prezidenţiale din Franţa, au declanşat un adevărat război mediatic. Şi relaţiile dintre procuratură şi avocaţii reclamantei, care au intentat o acţiune civilă în data de 8 august, sunt tensionate.

Presa americană a publicat vineri noi informaţii, potrivit cărora avocaţii celor două părţi ar fi încercat, la sfârşitul lunii iunie, să ajungă la un acord financiar pentru închiderea dosarului. Avocaţii cameristei au dezminţit însă informaţia, afirmând că aceasta reprezintă numai "un nou atac lipsit de orice fundament împotriva lui Diallo".

Totuşi, informaţia pare să susţină ipoteza potrivit căreia procurorul ar putea renunţa la acuzaţii, ţinând cont de diminuarea credibilităţii lui Diallo.

În cazul în care dosarul va fi clasat, Dominique Strauss-Kahn va putea reveni în Franţa. "Există o şansă mare ca procurorul să claseze dosarul marţi", a apreciat avocatul Toni Messina. "Faptul că reclamanta a depus şi o plângere civilă, împotriva recomandării procurorului, faptul că are toate aceste probleme de credibilitate afectează în mod considerabil cauza sa", a adăugat Messina.

Alţi experţi consideră însă mai puţin probabilă această ipoteză. "Ar putea cere o nouă amânare", a afirmat, la rândul său, avocatul Ron Kuby.

Procuratura ar putea decide şi să reformuleze o parte dintre capetele de acuzare sau să conisidere că are suficiente elemente pentru a putea demara procesul, situaţie în care marţi ar urma să fie stabilită data unei viitoare audieri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nafissatou Diabllo, acesta ar fi numele - mai corect, al cameristei. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb