Donalam raportează vânzări de peste 155.000 de tone de oţel beton în primele 9 luni ale anului

T.B.
Companii / 25 octombrie 2023

Carlo Beltrame, Business Development Manager şi CEO Franţa şi România în cadrul AFV Beltrame Group

Carlo Beltrame, Business Development Manager şi CEO Franţa şi România în cadrul AFV Beltrame Group

Compania Donalam, filiala românească a Grupului AFV Beltrame continuă să îşi consolideze operaţiunile atât pe piaţa locală, cât şi pe pieţele internaţionale, se arată într-un comunicat al Donalam. În ciuda condiţiilor economice dificile care afectează diverse sectoare, compania raportează vânzări de peste 155.000 de tone de oţel beton şi oţeluri speciale în primele 9 luni ale anului 2023, informează sursa menţionată.

Cu operaţiuni în Călăraşi şi Târgovişte şi o echipă locală de aproape 1000 de angajaţi, compania Donalam îşi consolidează prezenţa pe piaţă şi continuă investiţiile în modernizarea unităţilor sale de producţie, potrivit sursei citate. Aceste mişcări strategice au ca scop nu doar poziţionarea solidă a companiei pe piaţa locală dar şi poziţionarea României ca jucător important în producţia europeană de oţel, se mai arată în comunicat.

La numai un an de la reluarea vânzărilor de oţel beton, în octombrie 2022, Donalam reuşeşte să deţină aproximativ 24% din cota de piaţă locală de bare, fiind singurul producător local pe acest segment, informează compania. De asemenea, vânzările de oţeluri speciale, fabricate atât în Călăraşi, cât şi în Târgovişte, au consolidat poziţia companiei pe piaţa internaţională de oţel, arată datele comunicatului.

"În 2023, am pus în practică, cu perseverenţă, planul de investiţii asumat, alocând peste 30 de milioane de euro pentru modernizarea unităţilor noastre de producţie din Târgovişte şi Călăraşi. Ne propunem să livrăm produse de înaltă calitate şi să contribuim activ la dinamica economiei circulare. Ambiţia noastră este să fim producătorul local de referinţă din industria oţelului, nu doar în ceea ce priveşte calitatea, ci şi producţia responsabilă şi decarbonizarea. În ciuda competiţiei dificile şi inechitabile cu produsele provenite din importuri, în contextul de business volatil, calitatea produselor şi a serviciilor noastre ne diferenţiază şi ne asigură o poziţionare din ce în ce mai solidă", a declarat Carlo Beltrame, Business Development Manager şi CEO Franţa şi România în cadrul AFV Beltrame Group, conform sursei precizate.

Combinatul Donalam din Târgovişte şi-a reluat producţia de oţel beton în iunie 2022, la scurt timp după achiziţionareai fostului COS Târgovişte, afirmă compania. În prezent, unitatea din Târgovişte are o capacitate de producţie de oţel beton de aproximativ 15.000 de tone/lună, menţionează sursa citată. Obiectivul este de a ajunge la o capacitate de peste 58.000 de tone/lună, echivalentul a aproximativ 600.000 de tone/an, permiţând Donalam să acopere aproape jumătate din necesarul intern de oţel beton pentru proiectele de construcţii din România, se mai arată în comunicat.

"În ciuda condiţiilor dificile de pe piaţă, poziţia companiei noastre pe piaţa locală s-a consolidat prin vânzările de oţel beton produse la Târgovişte în primele 9 luni ale anului. Aceste rezultate subliniază faptul că producţia locală nu este doar o tendinţă, ci o necesitate, vitală pentru reducerea dependenţei ţării de importuri şi pentru asigurarea unei creşteri economice sustenabile pe termen lung, într-un context global incert", a comentat Dan Cheroiu, Director de Vânzări al Donalam, potrivit comunicatului.

Până la reluarea producţiei de oţel beton la Târgovişte, România depindea în totalitate de importuri pentru a satisface cererea internă, în principal din ţări precum Egipt, Moldova, Bulgaria, Grecia, Turcia şi Italia, informează compania. Donalam îşi propune să schimbe acest peisaj şi să reducă dependenţa ţării de importuri, oferind un oţel beton de înaltă calitate, produs local, care integrează elemente de sustenabilitate şi respectă normele în vigoare în România privind riscul seismic, conform datelor comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb