Donald Trump ademeneşte Londra cu un acord comercial "foarte, foarte substanţial"

I.I.
Internaţional / 4 iunie 2019

Donald Trump

Donald Trump

Donald Trump a încercat să ademenească Londra cu un "acord comercial foarte substanţial", "fenomenal", după ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE), adoptând un ton mai conciliant cu premierul Theresa May, departe de declaraţiile polemice de dinaintea vizitei de stat în Regatul Unit, relatează AFP.

Miliardarul şi-a exprimat totodată bucuria faţă de faptul că nu a văzut proteste faţă de vizita sa, după care a precizat că a văzut unul "foarte mic".

"Erau fake news", a declarat el într-o conferinţă de presă comună cu Theresa May, ignorând pur şi simplu miile de manifestanţi care defilau în acel moment în centrul Londrei.

El a dat asigurări că totul este "pe masă" în viitoarele negocieri, după Brexit, ale unui acord de liber-schimb între Statele Unite şi Regatul Unit.

Preşedintele s-a declarat de asemenea "absolut sigur" de găsirea unui teren de acord cu Londra în privinţa producătorului chinez de echipamente în domeniul telecomunicaţiilor Huawei, un subiect de tensiuni între cele două ţări, în contextul în care Washingtonul exercită presiuni asupra aliaţilor săi să excludă gigantul chinez din reţeaua 5G, de teama spionajului.

"Cred că vom avea un acord comercial foarte, foarte substanţial", "un acord foarte echilibrat", declara Trump marţi dimineaţa, înainte să discute despre comerţ cu conducători de întreprinderi britanice şi americane în compania premierului conservator.

May a estimat că există "enorme oportunităţi de a profita împreună".

Cei doi lideri s-au întâlnit apoi la Downing Street, în vederea unor discuţii mai ample, în timp ce, la câţiva paşi depărtare, mii de persoane îşi manifestau în mod zgomotos opoziţia - defilând de la Trafalgar Square către Parlament - faţă de vizita de stat a preşedintelui american, mai puţin numeroase însă decât la vizita lui Trump din iulie 2018. Liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn intenţiona să se adreseze manifestanţilor marţi seara.

"Misoginia sa, negarea sa a modificărilor climatice... Trump se înşală în toate privinţele", a declarat AFP unul dintre manifestanţi, Steve Gary, în vârstă de 53 de ani.

Activişti anti-Trump au defilat cu o statuie a preşedintelui aşezat pe un vas de WC, cu telefonul mobil în mână, în timp ce un balon care-l caturizează în postura de bebeluş furibund plana în apropierea Parlamentului britanic.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca britanicii vor pune botu' la promisiunile unui individ care nu respecta nici contractele semnate, isi vor merita soarta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb