Donald Trump îi atacă pe europeni, după China, în domeniul comerţului

B.D.
Internaţional / 22 ianuarie 2020

Donald Trump îi atacă pe europeni, după China, în domeniul comerţului

Preşedintele american Donald Trump a profitat de prezenţa sa la Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos pentru a exercita presiuni asupra Uniunii Europene (UE), agitând din nou, miercuri, ameninţarea impunerii unor taxe automobilelor, relatează AFP.

"Nu există nimic mai dur în afaceri decât Uniunea Europeană. Ei trag avantaje de pe urma ţării noastre de ani de zile (...). Dacă nu ajungem la ceva, voi lua măsuri şi vor fi taxe foarte mari (impuse) automobilelor lor şi altor produse", a declarat preşedintele american într-un interviu acordat miercuri CNBC în staţiunea elveţiană de schi.

"Aş vrea să aud că s-a terminat cu China. Nu aş vrea să mă ocup de China şi de Europa în acelaşi timp", a comentat preşedintele american, referindu-se la armistiţiul comercial tocmai încheiat între Washington şi Beijing.

Preşedintele american, care s-a întâlnit marţi cu preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen în vederea angajării unor discuţii cu privire la un acord comercial bilateral, apreciază că "va fi foarte simplu" cu europenii.

"Dacă nu putem încheia un acord comercial (cu UE), va trebui să le impunem o taxă de 25% automobilelor", a declarat el în alt interviu acordat postului Fox News.

Speră el, oare, să încheie acest acord înainte de alegeri? "Cred că vom avea un acord înainte", a declarat preşedintele american, pe un ton bătăios, într-o conferinţă de presă de ultim moment.

"Prevedem să avem, în câîteva săptămâni, un acord pe care să-l semnăm împreună", a dat asigurări la rândul său asigurări, miercuri, von der Leyen, precizând că acesta ar acoperi comerţul, dar şi tehnologia şi energia.

Donald Trump a adoptat însă un ton mai consensual pentru a anunţa de la Davos că Statele Unite sunt pregătite să discute despre o reformă "foarte spectaculoasă" a Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC).

OMC este foarte criticată de Statele Unite, care-i reproşează că tratează prea bine puterile emergente, mai ales China, în contextul în care europenii se arată foarte ataşaţi de acest cadru multilateral.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. VA SA ZICA , ASTA COCEA !!! SI O COCEA , DE MULT TIMP !!! INTAI , SA BAGE CUTITUL IN SPATE CHINEI , SI DUPA AIA EUROPENILOR , SI IN SPECIAL GERMANILOR !!! DAR , NU IN ACELASI TIMP , CI SEPARAT !!! IERI , MI-AM PERMIS SA-MI DAU SI EU O OPINIE , CU PRIVIRE LA FACULTATILE MINTALE , ALE ACESTUI OM , SI UN CITITOR BARBAR , MI-A RASPUNS , PUR ROMANESTE : HAI SICTIR , COCLITULE !!! TRUMP , INCA 4 ANI , PRESEDINTE !!! MERITA OMUL ASTA , SA MAI FIE INCA 4 ANI , PRESEDINTELE SUA ??? EU , CRED CA NU !!! DESI ARE O INTELIGENTA , IESITA DIN COMUN , IN DOMENIUL AFACERILOR , SI STIE SA FACA BANI , IN FOLOSUL PROPRIU , IN OPINIA MEA , NU E BUN DE PRESEDINTE !!! PRIN NATURA LUI , E UN OM CREAT PENTRU SCANDAL , E AGRESIV , SI CERTARET !!! E BUN , CA SA CREEZE ZIZANIE , SI URA !!! UITATI-VA LA FATA LUI , LA EXPRESIILE LUI : O PRIVIRE PLINA DE URA , DE SCARBA , SI DE DISPRET !!! IN VIZIUNEA LUI , NIMENI DE PE PAMANT , NU SE COMPARA CU EL !!! SI DACA-I DESCHIDEM DOSARUL , LA CAPITOLUL AVERE , EL S-A NASCUT BOGAT , INTR-O FAMILIE DE BOGATASI , A MOSTENIT DE LA PARINTII LUI 1 VAGON DE BANI , PE CARE I-A DEZVOLTAT , NU A LUAT-O DE LA ZERO , CA ALTII !!! E TARE BINE , SA TE DAI MARE , PE BANII BABACULUI !!! ACUM , SI-A ADUS AMINTE , CA AI URASTE PE GERMANI !!! DE CE ??? FIINDCA SANT O NATIUNE DE OAMENI , MUNCITORI SI CONSTIINCIOSI , DECI , UN PERICOL , PENTRU EL !!! A ZIS , ANII TRECUTI , CA SE PLIMBA PE STRADA , LA WASHINGTON , SI VEDEA PESTE TOT , IN PARCARI , NUMAI MASINI GERMANE , MERCEDES , VOLKSWAGEN SI BMW , SI AMERICANE , NICI UNA !!! MAI , SA FIE !!! AMERICA , CHIAR NU EXISTA , IN ECUATIA ASTA ??? MA ROG !!! CERT E , CA URA LUI S-A INMIIT , IMPOTRIVA GERMANILOR BARBARI , SI SE PARE CA A HOTARAT SA-I PEDEPSEASCA !!! DE CE ??? FIINDCA GERMANII , EXISTA PE PAMANT , SI A-I STRICA LUI SOCOTELILE !!! ADEVARUL E , CA 25 % TAXE IN PLUS , PE SECTORUL AUTO , O SA-I DOARA RAU , PE GERMANI !!! DAR , CE POTI SA FACI , DACA ACEST OM , E PLIN DE URA ??? URA , NU SE POATE VINDECA !!!

    1. Bine ti-a spus cineva cä esti propagandist coclit! Trump face ceea ce trebuie pt tara lui si asa trebuie sa faca si liderii nostri europeni! Era nevoie sa ajungä Trump presedinte al SUA,pt ca sa-i trezeascä la realitate si pe europeni! Asta este un motiv in plus ca noi europenii sa fim si mai uniti! Bravo Trump! Jos palaria!

      Toti cei care se leagă de "Cinstitul Trump "sunt propagandiști cocliți ,dar tu care scuipi în fantana din care ai băut apă ,ce ești ?

      Despre care fantana vorbesti? Cred ca esti pe langa subiect! De ce nu comentezi si tu cu argumente pe tema din articol?

    Donald Trump se răzbună pe nemti fiindcă au refuzat să iasă din Acordul de la Viena din 2015 .Le-a cerut acest lucru în mod explicit după uciderea lui Soleimani ,apoi a trecut la amenințări cu privire la mărirea taxei auto .Pe langă asta e și invidios.Îl roade pizma .El oricum vrea să termine și cu China și cu Europa așa că îi doresc să nu caștige alegerile.In acest mod poate termina în mod elegant cu toată lumea.

    1. Trump face ceea ce trebuie pt tara lui! SUA au fost vaca laptoasa pe care au muls-o toti:europenii,chinezii si multi altii! Trump nu mai permite acest lucru! Lui îi pasa cu adevarat de America! Pana acum europa taxa masinile americane cu 12% iar americanii le taxau pe cele dhn Europa cu doar 7%! Nu este corect!

      Si ca sa completez,vreau sa va amintesc ca Trump a spus despre razboiul economic pe care il poarta pe plan mondial,incä din campania electorala din 2016! Chinezilor le-a spus verde in fata: daca vreti sa mai importati in SUA,atunci trebuie si voi sa importati de la SUA! Iar chinezii sau conformat!

      Eu sunt cetatean al Romaniei si in acelasi timp si al Europei si vreau ca Europa sa fie unita si sa prospere! Dar sa fim seriosi si corecti: nu se poate ca Germania sa aibe zeci de mii de soldati americani pe teritoriul sau ca sa-i apere si in acelasi timp sa coopereze cu rusia pt Nord-Stream! Adica rusii sfasie estul Europei iar noi continuam sa le cumparam gazul! Exista si in alta parte gaz!

      Noi avem propriile noastre rezerve de gaze pe care chiar daca le-am exploata nu le-am putem valorifica.Ca sa fac o comparatie ,Romania este saraca fata bogata.Chiar daca nu am importa de la rusi ,ne invartim in jurul cozii si tot la gazele rusesti ajungem.Sunt si scumpe.De la cine sa importam?Eu chiar nu stiu.Daca SUA ar fi vecinii nostrii si nu am importa de la ei as mai zice.Cum sa rezolvam altfel situatia?In ceea ce priveste armata Germaniei si aici este o controversa fiindca stim cu totii ce s-a intamplat in cel de-al doilea razboi mondial.Acele atrocitati nu pot fi uitate nici de ei,asa ca stau in cumpana,sa isi ia soarta in propriile maini sau sa depinda de SUA?Daca aleg sa isi ia soarta in propriile maini,cine stie?Si daca tot e sa vorbim pe cinstite nici SUA nu sunt usa de biserica, ca si rusii sunt peste tot unde este ceva de castigat.

      In plus,daca Germania ar cere SUA sa isi retraga soldatii de pe teritoriul sau acestia chiar ar pleca?

      In situatia de acum,in care rusia invadeaza tari din estul Europei si le ia teritoriile cu japca,eu zic ca UE ar fi trebuit sa aplice embargou economic total rusiei! Sa nu mai importam nimic de la ei,nici macar gaze! Sa cumparam din alta parte,au si arabii,africanii, americanii! Nu conteaza ca sunt mai scumpe! Polonezii si lituanienii au inceput sa cumpere LNG de la americani! Bravo lor!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb