DONALD TRUMP: "Să mergem în Afganistan a fost cea mai proastă decizie din istoria ţării noastre"

S.B.
Internaţional / 18 august 2021

"Să mergem în Afganistan a fost cea mai proastă decizie din istoria ţării noastre"

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat marţi seară, într-un interviu acordat Fox News, că decizia SUA de a merge în Afganistan a fost "cea mai proastă din istoria ţării noastre" şi l-a criticat pe actualul lider de la Casa Albă pentru modul în care a gestionat retragerea din zonă şi situaţia de la graniţa cu Mexicul, informează news.ro.

"Am distrus Orientul Mijlociu... ne-a costat trilioane de dolari, milioane de vieţi şi nu este diferit de cum era - este mai rău, pentru că trebuie reconstruit, a fost rupt în bucăţi", a declarat el. "Să rămâi blocat acolo a fost ca nisipurile mişcătoare".

Trump, care a semnat anul trecut acordul de pace cu talibanii privind retragerea forţelor armate din Afganistan, l-a criticat pe Joe Biden pentru modul în care a gestionat situaţia de la graniţa cu Mexicul, asemănând-o retragerii trupelor.

"Biden, priviţi ce a făcut la graniţa de sud... asta (situaţia din Afganistan, n.r.) este ca situaţia de la graniţa de sud, dar gestionată chiar mai prost. Nimeni nu a gestionat graniţa de sud mai prost ca el, ei bine, Afganistanul este exact acelaşi lucru".

Fostul preşedinte a adăugat că el ar fi procedat altfel privitor la retragerea trupelor.

"A redus armata americană în Afganistan de la aproximativ 20.000 la 2.500 de soldaţi, iar acum scoate armata înainte de a ne lua civilii şi translatorii şi alţi oameni care ne-au ajutat. Trebuia să fi luat militarii la final, trebuia ca oamenii să iasă primii", a afirmat Trump.

Afganistanul trece printr-o gravă criză politică şi socială, după ce, în ultimele săptămâni, odată cu retragerea trupelor NATO, talibanii au recucerit ţara.

Talibanii au pătruns duminică în Kabul şi au declarat victorie în faţa armatei afgane care a fost în ultimii 20 de ani sprijinită şi instruită de forţele NATO. După retragerea trupelor aliate, în câteva săptămâni talibanii au recucerit întreaga ţară, duminică preluând controlul asupra palatului prezidenţial. Preşedintele Ashraf Ghani a părăsit ţara, anunţând online că a făcut asta pentru a evita vărsarea de sânge. Aparent, el se află în Tadjikistan.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. afganistan, siria, iraq, egipt, libia, ucraina, georgia.....si lista continua......implicarea directa sau prin interpusi a americanilor in ultimii 20 ani....ce dezastru au lasat pe acolo, se vede de la ani lumina. lumea a devenit mult mai nesigura cu acest jandarm mondial....

    1. Ce asemănare ciudata între Afganistan și Ucraina!? De ce nu și între Basarabia și Afganistan?

      ... căci va apărea un alt ANALIST geo-politico-militar anti Jandarmul Mondial care va clama :

      1__americanii sunt vinovați că Insula ȘERPILOR ne-a fost luată de ruși și alipită "bunilor-vecini" ai noștri, Ucraina (cu acordul PCR-lui lu' Dej) (hei tu PSD moștenitor al pcr, te auzim? ) . Și în zilele noastre o imensă platformă petroliferă din jurul insulei este/ a fost cedată ucrainienilor de către preș. Milică. 

      2_ tot americanii sunt de vină că la sfârșitul războiului Basarabia a fost ruptă din trupul țării...iar cele 3 județe din sudul Basarabiei au fost "ukrainizate" Am pierdut ieșirea la mare acolo (+ cele 12 mile marine teritoriale cu petrolul si gazele, neexplorate încă, posibile).

      ¿¿¿ Și conform logicii și vorbei comentatorului .1. "si lista continua", "se vede de la ani lumină" ¿¿¿ 

      ca sa citam din morometii....pai vezi ca esti prost?

    Clar, cea mai imbecilă decizie, dar aceasta decizie a fost luată pe timpul alt om îngust - George W. Bush, un alt distrus.

    acum 2 zile zicea ca-i rau ca s-au retras !?

    Ca sa câștigi astăzi un război nu-i suficient Armamanetul superior ci mai ales propaganda cu iz religios sau practicarea unei violente deșănțate.

    1. că nici rachetele nucleare nu mai sunt ce au fost... nu vor fi /nu pot fi folosite nicicând. Vezi documentarele serioase (nu SF), referitoare la dezactivarea lor de către "ceilalți", supraveghetorii pământenilor veniți din... din "necunoscut", încă.Așa că dacă posezi un submarin nuclear dezactivează-l, mută acolo laboratorul din Wuhan și scufundă-te.Nu vei mai fi depistat și incriminat pentru COVrig și covrigei cu mac sau susan.

      "ca să câștigi astăzi un război"... sau 2-3, dacă vrei Dicule, doar "religia și violența deșănțată" nu sunt suficiente. Dovada iat-o : BĂRBOSU' Atotputernic tolerează, preferă și patronează doar muniția nevăzută ochiului uman...virușii, microbi și bacteriile.CREAȚIILE Sale de suflet. Hopaaa, evrica! Deci nu omul este CREAȚIA Sa după chipul și asemănarea sa.???

      ..Părerea mea !, dar revin să rectific : nu Habotnic ci _BiGOT SRL_

      Pentru corectitudine, cu toate că e cam același drac. 

      N.B. : marea năpastă e că legea electorală, votul universal i-a făcut pe toți ^proprietari^ de DREPT de VOT ... mari cultivatori și iubitor de trandafiri roșii ca focu'.  

      Îl am pe nea Vasile Vasi, un vecin, abonat, adică cu loc rezervat în rai, care e și habotnic și bigot.  

      E cu Sfânta Parascheva, icoane și izvoare făcătoare de minuni, moaște, pelerinaje, Arsenie Boca, cruciulițe și suvenire sfințite, mulțimea aia de sfinți cu roșu cu negru ( inclusiv Voievodul Sfânt si Mare care a scurtat mii de vieți și cu mâna sa a taiat capete)..... de nu-i mai cuprinde calendarul ortodox.

      Cum îl văd îi voi întreba ce părere are despre propunerea lui nea Dany P. F. Patriarh ca anul să aibă 700 și ceva de zile. Că mai are ceva sfinți de băgat --dar niciunul de la Colectiv, necredincioși ăia.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb