DORIND SĂ DEMONSTREZE CĂ ALIANŢA FUNCŢIONEAZĂ, PD îşi va sancţiona membrii care îi atacă pe liberali

Cătălin Alexandru
Ziarul BURSA #Politică / 11 aprilie 2006

Partidul Democrat a prezentat, ieri, rezultatele obţinute în alegerile locale parţiale care au avut loc duminică. Alianţa a cîştigat 10 din cele 12 funcţii vacante de primar. Din cele 10, 5 au fost obţinute de PNL şi 5 de către democraţi. Celelalte două funcţii au revenit unui candidat independent, respectiv unui membru al UDMR.

Victoria obţinută, precum şi rezultatele încurajatoare ale sondajelor, care plasează Alianţa Dreptate şi Adevăr pe primul loc în preferinţele alegătorilor, cu o proporţie de 47%, i-a determinat pe liderii celor două partide membre DA să facă declaraţii mai echilibrate. Pe această linie, recunos-cînd că protocolul Alianţei a fost încălcat în unele situaţii, de ambele părţi, liderul PD, Emil Boc, a afirmat că partidul său va aplica sancţiuni dure membrilor care ies în decor prin declaraţii belicoase la adresa partenerilor liberali. Boc a sugerat că şi Partidul Naţional Liberal ar trebui să adopte acest tip de măsuri, în condiţiile în care în gruparea politică prezidată de Călin Popescu Tăriceanu există de mult voci care contestă Alianţa. Preşedintele democraţilor s-a referit la afirmaţia liberalului Teodor Athanasiu, conform căreia PD ar putea colabora cu PSD. În opinia lui Emil Boc, Athanasiu trebuie să aducă dovezi în acest sens ori să-şi ceară scuze în mod public.

Democraţii au mai anunţat că un prim pas către consolidarea DA îl constituie reorganizarea structurilor sale de conducere. Astfel, partenerii au căzut de acord ca Alianţa sa fie condusă după principiul 3+3, adică cei doi preşedinţi de partid plus doi reprezentanţi din fiecare grupare politică.

De precizat că declaraţiile optimiste făcute de liderul democrat în ceea ce priveşte viitorul comun al principalelor partide de guvernămînt vin la numai cîteva zile după ce preşedintele Băsescu afirmase, într-o emisiune televizată, că Alianţa nu mai funcţionează.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb