DOSARUL LICENŢELOR MICROSOFT 22 milioane euro de la buget, pentru o achiziţie de acum zece ani

I.GHE.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 9 iulie 2019

22 milioane euro de la buget, pentru o achiziţie de acum zece ani

Manuela Catrina, secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor, a sesizat Corpul de control al premierului Viorica Dăncilă cu privire la afacerea Microsoft. Sesizarea a fost întocmită cu câteva zile înainte ca autoarea să fie schimbată din funcţie, în luna mai, şi înlocuită cu fostul senator PSD de Prahova, Daniel Savu, un apropiat al lui Sebastian Ghiţă.

Manuela Catrina arată în sesizare că avea delegate atribuţiile şi dreptul de semnătură ale ministrului Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, ca să facă plăţile în cadrul contracului subsecvent pentru furnizare de produse soft-ware Microsoft nr. 37/2013, parte a Acordului cadru de furnizare nr. 32/2009.

În cadrul acestui contract a fost plătită deja tranşa I de peste 11 milioane de euro şi mai trebuie achitate tranşele II şi III, în valoare de peste 22 de milioa-ne de euro, către Asocierea D-CON.NET GmbH, Comsoft Direct AG, Bechtle Holding Schweitz AG şi Synotech Global Services România, adică intermediarii afacerii Microsoft - Claudiu Florică şi Dinu Pescariu.

Problema este că acest contract Microsoft face obiectul a două dosare DNA în care procurorii reclamă prejudicii de aproape 63 de milioane de euro la bugetul statului.

Este vorba despre dosarul în care a fost trimis în judecată fostul ministru PDL al Comunicaţiilor, Valerian Vreme, cu un prejudiciu de peste 11 milioa-ne de euro şi dosarul în care au fost deferiţi Justiţiei fostul ministru PDL al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, şi intermediarii Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, cu un prejudiciu de peste 51 de milioane de euro.

Claudiu Florică şi Dinu Pescariu au obţinut însă în instanţele de contencios o decizie judecătorească în care se arată că trebuie onorat contractul 37/2013 întrucât nu a fost invalidat printr-o decizie finală a instanţelor penale. Este vorba despre decizia numărul 3929/2018 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia Contencios Administrativ.

Prin urmare, ar trebui achitate tranşele II şi III ale contractului în valoare de peste 22 de milioane de euro. De altfel, Ministerul Comunicaţiilor are bugetată această plată în 2019.

Fostul secretar de stat Manuela Catrina acuză că funcţionarii Comisiei Microsoft (de ducere la îndeplinire a contractului 37/2013) şi ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, nu au solicitat instanţei suspendarea contractului Microsoft până la pronunţarea instanţelor penale în cele două dosare DNA şi până la o eventuală invalidare a contractului.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale susţine, citat de g4media.ro, că, până în acest moment, nu a achitat niciun euro din tranşele II şi III ale contractului Microsoft, din cauza neîndeplinirii unei condiţii de legalitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb