DRAGNEA: "Cred că domnul Geoană e poet sau crede că e poet"

Ziarul BURSA #Politică / 16 ianuarie 2015

"Cred că domnul Geoană e poet sau crede că e poet"

Actualizare 15:59 Geoană: "Ambasada SUA este în acord cu declaraţiile mele"

Senatorul Mircea Geoană a afirmat, azi, că punctul de vedere al Ambasadei SUA, potrivit căruia oficialii americani nu şi-au exprimat preferinţa pentru o anumită conducere politică din România, este în concordanţă cu declaraţiile sale, potrivit unui comunicat citat de presă.

"Eu i-am prezentat Victoriei Nuland o posibilă evoluţie a scenei politice din România, pentru că este absolut firesc ca principalii noştri parteneri să fie informaţi de la sursă", a spus Geoană în comunicat.

El precizează că discuţii privind schimbări pe scena politică românească se află deja în spaţiul public, dar acest lucru nu înseamnă că oficialii americani au exprimat o preferinţă pentru o anumită conducere politică în România.

"Aceasta este o alegere care priveşte exclusiv poporul român şi Parlamentul naţional", a conchis Geoană.

----------

Actualizare 13:08 Ambasada SUA: Nuland nu a vorbit chestiuni de politică internă cu Mircea Geoană

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a trimis un punct de vedere referitor la ştirea că Victoria Nuland ar fi fost de acord cu planul propus de Mircea Geoană pentru un nou guvern.

"Adjunctul secretarului de stat pentru Europa si Eurasia, Victoria Nuland, nu a făcut niciun fel de comentariu referitor la preferinţa pentru o anumită conducere politică în România. Aceasta este o chestiune care priveşte exclusiv poporul român", ne-a transmis Ambasada SUA.

Senatorul Mircea Geoană a susţinut, în cadrul întâlnirii cu asistentul secretarului de stat al SUA Victoria Nuland, că România are nevoie de un nou început, astfel că, pe lângă un nou preşedinte, este nevoie şi de o altă majoritate guvernamentală care să implementeze un proiect naţional, potrivit unui comunicat remis presei.

(Alexandru Costea)

-----------

Actualizare 09:13 Iliescu, despre intenţia lui Geoană şi Vanghelie de a-şi face partid: "Un joc neserios"

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a criticat, ieri, excluderea din partid a lui Mircea Geoană şi Marian Vanghelie, dar a calificat drept "un joc neserios" tentativele acestora de a destrăma PSD, Iliescu anunţând că va participa la Consiliul Naţional, scriu surse din presă.

Ion Iliescu a dat asigurări că va avea loc şi un Congres al PSD.

Întrebat dacă Mircea Geaonă şi Marian Vanghelie, excluşi din PSD, ar trebui rechemaţi în această formaţiune, Iliescu a răspuns că a votat împotriva acestei sancţiuni.

Politicianul a explicat: "Eu nu cred că aveam nevoie de aşa ceva şi, când sunt puncte de vedere diferite (suntem un partid democratic sau vrem să fim un partid democratic), trebuie să existe forţa de a accepta puncte de vedere diferite şi de a lăsa dezbaterea liberă, schimbul de păreri, indiferent de diferenţele de opinie. Acest lucru chiar îmbogăţeşte gândirea. Asta este trăsătura oricărei societăţi. Suntem aşa de diferiţi unul de altul, dar tocmai această comunitate de entităţi diferite este bogăţia vieţii şi a societăţii, mai ales într-o formaţiune politică ce vrea să fie factor dinamic în viaţa socială. Eu am fost împotriva unor asemenea mentalităţi care îmi amintesc de perioade depăşite, anterevoluţie".

Totodată, Ion Iliescu a calificat drept "un joc neserios" tentativele lui Mircea Geoană şi Marian Vanghelie de a rupe PSD.

Iliescu a detaliat: "Trebuie să gândim ce trebuie făcut pentru a se consolida entitatea aceasta politică, care îşi asumă nişte răspunderi, care are cea mai mare experienţă în aceşti 25 de ani de evoluţie a societăţii româneşti. Nu trebuie să înăbuşim glasurile, dezbaterea liberă de idei, să încurajăm diversitatea de opinie, confruntarea, dar confruntare civilizată. Eu îmi arunc privirile puţin în urmă şi îmi amintesc din 1990, primele alegeri pe care le-am avut după Revoluţie şi m-am uitat pe nişte materiale, inclusiv dezbaterea ultimă de la primele alegeri din '90. Eram trei candidaţi: domnul Raţiu, din partea PNŢCD, domnul Câmpeanu, din partea PNL, şi cu mine. Şi atunci era o noutate. Era o premieră pe care Televiziunea Naţională o făcea care să prezinte la televiziune pe cei trei candidaţi şi dezbaterea dintre ei. (...) Niciun fel de element de jigniri. A fost o dezbatere civilizată".

Fostul şef de stat a mai apreciat că, în loc să fie continuat şi dezvoltat acest stil, "dezbaterea publică politică a coborât ca substanţă".

Politicianul a punctat: "Aceasta este slăbiciunea care trebuie să ne preocupe acum, cum să facem să consolidăm acest lucru. Asta dă forţă şi unui partid, şi societăţii în ansamblu".

Chestionat dacă ar fi de acord ca Sebastian Ghiţă să se întoarcă în partid, Ion Iliescu a replicat că nu îl înteresează acest subiect: "Nu îl cunosc, nu am avut de-a face cu el niciodată. El s-a exprimat cu obrăznicie şi m-a mirat. Un băiat tânăr, de 36 de ani, dar care a adunat avere şi i s-a urcat la cap. A fost din partea lui lipsă de respect, de comportament civilizat".

Fostul preşedinte al ţării a participat, ieri seară, la un eveniment organizat la Ateneul Român, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, la care au luat parte, printre alţii, fostul lider al PSD Adrian Năstase, ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, fostul preşedinte Emil Constantinescu, fostul ministru al Culturii Gigel Ştirbu, preşedintele Academiei Române, Ionel Valentin Vlad, precum şi reprezentanţi ai corpului diplomatic şi personalităţi din mediul cultural.

(Valentin Busuioc)

---

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, că îi urează succes lui Mircea Geoană în ceea ce priveşte intenţia de a face un partid, el susţinând că nu are încredere în ce spune fostul lider al social-democraţilor şi nici în bunele intenţii ale acestuia. "În ceea ce priveşte partidul, fiecare om e liber să-şi dorească. Să facă partid, îi dorim succes", a spus Dragnea, potrivit Mediafax.

El a arătat că nu are încredere în ce spune Geoană, atât timp cât acesta a fost, este şi rămâne într-un grup cu Marian Vanghelie: "Cu toată sinceritatea vă spun şi cu toată seriozitatea: eu nu dau absolut niciun fel de importanţă vorbelor domnului Mircea Geoană. Nu am încredere absolut deloc în ceea ce spune sau în bunele lui intenţii, atât timp cât a fost, este şi rămâne în continuare într-un grup cu Marian Vanghelie şi cu alţii. Pentru mine nu generează niciun fel de încredere".

El a avut şi o remarcă ironică la adresa lui Geoană, cu privire la intenţia acestuia de a face un partid. "Dacă tot vorbim de zilele Culturii şi aniversăm 165 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, cred că domnul Geoană e poet sau crede că e poet", a spus Dragnea.

Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că va lansa, în două săptămâni, un grup de iniţiativă pentru crearea "noului PSD", el arătând că, atât în cazul "noului PSD", cât şi în cazul în care vechiul PSD se va "refonda din temelii", el reprezintă "alternativa" la Victor Ponta..

"Un nou PSD este singurul răspuns pe care noi, oamenii de stânga, putem să-l dăm azi pentru a evita ca vechiul PSD, la modul cum este condus actual, să nu devină o formă irelevantă în politică", a susţinut Geoană, la Realitatea Tv.

Luni, Geoană a susţinut, în cadrul întâlnirii cu asistentul secretarului de stat al SUA Victoria Nuland, că România are nevoie de un nou început, astfel că, pe lângă un nou preşedinte, este nevoie şi de o altă majoritate guvernamentală care să implementeze un proiect naţional.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Mihaela, dragostea mea: Se poate si poet si prostanac?. 

    Mai geona, tu nu vezi ca esti doar un prostanac? Ce popor, dupa experientele avute cu tine, mai crezi ca are nevoie de partidul tau de prostanaci? Du-te la Dabuleni si fa ceva pe masura posibilitatilor tale!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb