Dragnea: "Firmele din România, interesate de mai multe produse din Malaezia"

F.A.
Politică / 15 octombrie 2013

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea a declarat astăzi, în cadrul unei întâlniri cu o delegaţie din Malaezia, că firmele din ţara noastră manifestă interes pentru lemn preţios, peşte şi fructe de mare, cauciuc natural, fructe exotice, ulei de palmier, cacao, conform unui comunicat de presă.

Delegaţia a fost condusă de Juhar Mahiruddin, guvernatorul Statului Sabah.

"Suntem interesaţi de a spori dialogul româno-malaysian la nivel înalt şi apreciem evoluţia pozitivă a relaţiilor bilaterale de până acum. Dialogul politic este foarte important pentru consolidarea încrederii reciproce, precum şi pentru identificarea unor noi modalităţi de cooperare", a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

De asemenea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice a menţionat faptul că România apreciază rolul constructiv jucat de Malaezia în regiune şi opţiunea pentru moderaţie: "Totodată, doresc să exprim aprecierea Guvernului României pentru rolul extrem de activ al Malaeziei în lupta împotriva terorismului în Asia de Sud-Est, dar şi să mulţumesc, în numele Guvernului român, pentru buna colaborare pe care am avut-o în sistemul ONU".

Un subiect discutat de cei doi oficiali a fost cel al dezvoltării relaţiilor economice, fiind afirmat interesul României de a dezvolta o cooperare activă în domeniul economic cu Malaezia, prin schimburi comerciale bilaterale, ca bază pentru o dinamică accentuată a relaţiei bilaterale. "Firme din România manifestă interes pentru lemn preţios, peşte şi fructe de mare, cauciuc natural, fructe exotice, ulei de palmier, cacao. La export oferim utilaje pentru construcţii, echipamente industriale, echipamente pentru energia eoliană şi biomasă, echipamente forestiere şi agricole, mijloace de transport feroviar şi naval", a precizat Liviu Dragnea.

Juhar Mahiruddin a subliniat, la rândul său, că există interes şi din partea administraţiei din Sabah de a explora oportunităţile economice din România.

Un alt subiect discutat a fost cel al tinerilor malaezieni care studiază în România, guvernatorul Juhar Mahiruddin apreciind serviciile şi avantajele educaţionale oferite în cadrul universităţilor româneşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb