DRAGNEA:  "M-am săturat şi m-am plictisit de plângerile penale făcute de cei de la PNL şi de la USR "

Mina Irina
Politică / 27 ianuarie 2017

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Actualizare 19:45

Liviu Dragnea a declarat astăzi, la Parlament, că s-a "săturat" şi "plictisit" de plângerile penale făcute de cei de la PNL şi de la USR şi, de asemenea, că s-a săturat să se vorbească de "penali", "arătând cu degetul spre PSD şi ALDE".

Astfel, liderul social-democrat a spus: "M-am săturat şi m-am plictisit de plângerile penale făcute de cei de la PNL şi de la USR. Nu l-am văzut pe domnul Lazăr (Augustin Lazăr, procurorul general - n.r.) să-mi răspundă la întrebarea pe care am pus-o la o emisiune dacă a primit o plângere de la AEP privind finanţarea ilegală a USR-ului. Ştiu că nu are voie să dea curs la acel dosar, dar să răspundă dacă a primit-o sau nu, dacă blochează dosarul sau dacă l-a repartizat".

Acesta a mai declarat: "Eu nu îl cunosc pe domnul preşedinte de la Comisia de prognoză (Comisia Naţională de Prognoză - n.r.). Eu nu cred că există o instituţie mai respectabilă din punct de vedere al analizelor economice, din punct de vedere al prognozelor care se pot face în România. Poate BNR. În ceea ce priveşte afirmaţiile acestui deputat, nu vreau să le comentez. Aţi vorbit de plângeri penale. Eu cred că săptămâna viitoare o să încep şi eu să vorbesc, de la mijlocul săptămânii viitoare, despre adevăraţii penali din România pentru că eu m-am cam săturat să se vorbească de penali, penali, penali arătând la PSD şi la ALDE. Nu am crezut că o să fac lucrurile astea până acum, dar după ce intrăm în procedurile parlamentare pentru buget, o să începem să lămurim aceste lucruri".

Dragnea consideră că Guvernul trebuie să ia o decizie în privinţa ordonanţelor care vizează graţierea şi modificările legislaţiei penale, pe care "să o înţelegem toţi".

Liderul PSD a afirmat, legat de faptul că "s-a spus că sunt făcute pentru mine", că pe el nu îl interesează întrucât i se pot "face dosare unul după altul".

Întrebat dacă îşi mai asumă întreagă responsabilitate pentru Guvern, Dragnea a afirmă, citat de Hotnews.ro: "Am spus eu că sunt negative? Nu. Doar că trebuie să ia o decizie. Foarte important, mai important decât să nu iei nicio decizie e să iei o decizie".

Preşedintele social-democraţilor afirmă că aşteaptă cu foarte mare interes şi curiozitate să vadă dacă Guvernul va alege o poziţie care să fie "înţeleasă de toţi".

(J.F.)

-------

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că, după ce s-a întors din vizita în Statele Unite, nu a înţeles exact ce vrea Guvernul să facă în privinţa ordonanţelor pentru graţiere şi modificarea Codurilor penale.

Dragnea a spus, potrivit Digi24: "M-am uitat cu foarte multă curiozitate, după ce m-am întors din America, n-am înţeles foarte mult, exact ce vor să facă, aştept şi eu să văd totuşi o linie clară. Nici nu am vorbit cu ei şi nici nu vreau să vorbesc cu ei acest lucru".

În ceea ce priveşte scrisoarea de la Iohannis despre Referendum, acesta a afirmat că va răspunde în termen de 20 de zile.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nu era mai simplu sa adopte in parlament cele 2 proiecte controversate ? Nu inteleg de ce vrea sa-l oblige pe Grindeanu sa semneze cu manuta lui cele 2 OUG , pt care s-ar putea sa raspunda in viitor ?

    Va dati seama cam ce-i pe acolo, daca el, singurul care stie programul de guvernare din scoarta'n scoarta, n-a inteles exact ce vor sa faca........

    Domnul Grindeanu vrea sa ii faca o surpriza domnului Dragnea si sa il scape de puscarie, chiar de-ar fi sa elibereze toti detinutii.

    In aceste conditii este de inteles de ce domnul Dragnea nu vrea sa isi bage nasul. Surpriza nu ar mai fi la fel de placuta. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb