DRAGOŞ DAMIAN, CEO TERAPIA RANBAXY: Creşterea cu 20% a pieţei medicamentelor, cauzată de efectul slab din T1 2011

F. A.
Companii / 21 mai 2012

Creşterea valorii medicamentelor eliberate către pacienţi în primul trimestru al acestui an, de peste 20% faţă de primul trimestru din 2011, este cauzată în principal de efectul de bază pe care l-au avut vânzările de medicamente din T1 2011 - vânzări foarte slabe din cauza ameninţărilor de neînregistrare şi neplată a aşa-ziselor "reţete de sertar" şi din cauza trecerii medicaţiei injectabile oncologice din ambulator în spitale, potrivit lui Dragoş Damian, CEO Terapia Ranbaxy.

Confirmarea că primul trimestru din 2011 a fost neobişnuit de contractat este dată şi de faptul că, vânzările aferente lui au fost sub nivelul primelor trei luni din 2010, a mai precizat directorul executiv.

Dragoş Damian a mai adăugat că un element de creştere a fost generat şi de cererea şi vânzarea produselor de sezon (antibiotice, răceală şi gripă etc), mai importantă în 2012, din cauza intemperiilor din luna februarie.

În paralel, continuă tendinţa paradoxală a populaţiei de a cumpăra şi stoca în exces medicamente, din cauza panicii că nu îşi vor mai putea asigura continuitatea tratamentelor necesare, mai consideră domnia sa.

Însă, adevărata măsură a evoluţiei pieţei, care nu a fost prezentată în raportul Cegedim, este faptul că piaţa a scăzut cu 2,7% faţă de trimestrul IV al anului 2011, a mai precizat Dragoş Damian.

Directorul executiv este de părere că această scădere confirmă poziţia publică a producătorilor de medicamente generice, privind evoluţiile dramatice care apar din cauza calculului eronat al claw-back-ului: piaţa de medicamente scade în Q1 2012 faţă de Q4 2011 dar claw-back-ul imputat producătorilor este cu 50% mai mare, pe aceleaşi segmente. Este încă o dată evident că sistemul sanitar încearcă să-şi finanţeze deficitul rezultat din lipsa de reformare, imputând propria ineficienţă producătorilor de medicamente generice, a mai afirmat domnia sa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb