DREPT LA REPLICĂ Despre "stângăcii"...

ANDREEA PAUL (VASS), Consilier Personal al Prim-Ministrului
Ziarul BURSA #Politică / 13 septembrie 2010

În articolul "Stângacii noi ale unui Cabinet înnoit", publicat de către GABRIELA CĂPĂŢÂNĂ, în ziarul Bursa, pe data de 9 septembrie, se fac mai multe referinţe şi comentarii eronate la adresa mea.

1. Comparaţiile propriilor estimări cu privire la impactul bugetar al diminuării cotei unice la 10% sau 12% cu cele ale unui alt analist, Daniel Ionescu - de care trebuie să recunosc că nu am auzit până acum şi nici nu am găsit vreo publicaţie de macroeconomie sau de fiscalitate -, nu aduce niciun argument cum că greşesc. Simpla comparaţie numerică şi invocarea calculului făcut "mai bine" de către vreun analist "timp de 20 de minute" este hilar pentru orice macroeconomist.

În realitate, modelul de calcul aplicat este construit pe un sistem de peste 1800 de ecuaţii care iau în calcul efectele directe şi indirecte de transmisie în economie ale unei propuneri de diminuare a cotei unice, estimări ale elasticităţilor principalilor indicatori, ipoteze consistente cu privire la dinamica economică în 2011 - în relaţie cu prognozele naţionale şi internaţionale, cu comportamentul contribuabililor şi al consumatorilor etc. Cu alte cuvinte, nu se poate face "din pix", aşa cum sugerează neprofesionist autoarea acelui articol.

2. Titlul induce în eroare din cel puţin două puncte de vedere. Eu nu fac parte din "cabinetul înnoit" întrucât nu sunt demnitar. Am rolul de consilier de aproape doi ani. Nu e vorba nici de vreo "nouă stângăcie" sau "declaraţie" întrucât autoarea articolului preia o afirmaţie de pe blogul personal dintr-o postare mult mai veche, redactată cu mult timp înainte de actuala remaniere. Nu m-a contactat pentru niciun fel de explicaţie sau pentru a-mi solicita opinia cu privire la estimările altui analist.

3. În concluzie, afirmaţia că "par a vrea să-l compromit pe Premier şi noul cabinet" este o minciună cusută cu aţă albă, cu mult neprofesionalism şi cu multă rea voinţă. Nu găsesc nicio altă raţiune pentru acest demers jurnalistic inutil şi nedigerabil.

Stimată Doamnă "Consilier Personal"

NOTA REDACŢIEI

Andreea Paul (Vass) provine din presă şi de aceea, în mod normal, ar trebui să cunoască condiţiile "dreptului la replică", anume, să replice la subiectul articolului, în mod exclusiv, abţinându-se de la aprecieri cu privire la autor sau cu privire la publicaţie. Conform regulilor, această replică a domniei sale este nepublicabilă. Am publicat-o totuşi, pentru savurosul răspuns pe care i-l dă Daniel Ionescu. Un picuţ de respect nu strică... (MAKE)

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. 1800 de ecuatii?! cui ii vinzi gogosi?!modelul de la paris,care e cel mai performant di europa,inghite abia 1200 de ecuatii.hai plimba ursul..

    1. Ai auzit ? plimba ursul MAKE !. 

      asa-l cheama pe urs : MAKE ?

      DACA-I BATI TOBA SI-L PUI PE JAR, JOACA ?. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb