DREPT LA REPLICĂ LA OPINIA AMBASADORULUI SUA ÎN ROMÂNIA, ADRIAN ZUCKERMAN  Credeţi în tehnologie, respingeţi minciunile şi construiţi viitorul digital al României prin cooperare, iar toată lumea va avea de câştigat

Huawei Romania
Companii / 30 august 2020

 Credeţi în tehnologie, respingeţi minciunile şi construiţi viitorul digital al României prin cooperare, iar toată lumea va avea de câştigat

De ceva vreme, Ambasada SUA în România foloseşte informaţii selective pentru a defăima compania Huawei.

Aceste acuzaţii nu sunt noi, ci sunt bazate pe dispute civile cu alte companii din ultimii 20 de ani, dar pe care Huawei le-a soluţionat. Aceste litigii civile au fost soluţionate fie de către părţi sau rezolvate prin proceduri judiciare, iar unele dintre acestea chiar au fost chiar respinse de către judecători federali sau de către jurii. O superputere care se foloseşte de maşinăria de stat, şi încearcă fără întrerupere să distrugă o întreprindere privată deţinută 100% de angajaţi şi să-i perturbeze funcţionarea normală - o astfel de situţie nu a mai fost întâlnită.

În ultimii 30 de ani, Huawei a deservit peste 3 miliarde de oameni în peste 170 de ţări prin produsele şi serviciile sale. Compania nu a provocat niciodată un incident de securitate cibernetică şi a menţinut întotdeauna un istoric de securitate excelent.

Din cauza originii sale, Huawei a fost calomniată şi defăimată de către SUA pentru o lungă perioadă de timp. Pentru a-şi demonstra nivelul de securitate, Huawei a înfiinţat în Europa trei centre de verificare de securitate cibernetică. Compania este supusă celor mai stricte verificări din lume şi reprezintă furnizorul care a trecut prin cele mai multe verificări de coduri sursă. Rezultatul analizei care are în vedere un interval de 10 ani dovedeşte că produsele Huawei nu au backdoors, iar rapoartele de certificare a securităţii cibernetice de la numeroase organizaţii terţe autorizate arată că Huawei prezintă siguranţă şi fiabilitate.

1.Centrul Naţional de Securitate Cibernetică din Marea Britanie: Pe 20 februarie 2019, CEO-ul CNSC, Ciaran Martin, a declarat că produsele Huawei au fost supuse celor mai stricte teste de securitate în laboratoare din Marea Britanie şi nu au fost găsite backdoors în produsele Huawei, nici nu au existat dovezi că Huawei a fost implicată în vreo activitate de spionaj.

2.GSMA & 3GPP: Pe 24 august 2020, Huawei a trecut analiza Network Equipment Security Assurance Scheme (NESAS), dezvoltată în comun de către Global Mobile Communications Alliance (GSMA) şi 3rd Generation Partnership Project (3GPP). Germania şi multe ţări europene acceptă standardul NESAS şi principalii operatori şi furnizori din întreaga lume sunt de acord cu acest mecanism de evaluare.

3.Common Criteria: Pe 5 iunie 2020, Huawei a obţinut certificarea de securitate cibernetică 5G de la Common Criteria. Această certificare este una dintre cele mai importante certificări de securitate cibernetică din lume. Peste 30 de ţări (Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Spania, Suedia, Polonia, Statele Unite, etc.) s-au alăturat acestui acord de certificare.

Datorită acestor verificări ştiinţifice care au la bază fapte şi standarde reale, securitatea companiei Huawei a fost recunoscută la nivel mondial. În plus, datorită faptului că cele mai importante tehnologii 5G vin de la compania Huawei, peste 90 de operatori de top globali, inclusiv din Europa, au ales Huawei ca partener pentru tehnologia 5G.

Provocările în securitate cibernetică nu se limitează la o anumită generaţie de tehnologie de comunicaţie sau la un anumit furnizor. Ele apar în urma dezvoltării tehnologiilor şi trebuie rezolvate tot prin metode tehnologice. În esenţă, provocările de securitate cibernetică sunt de natură tehnică. Prin urmare, încrederea în securitatea cibernetică trebuie să fie bazată pe fapte obiective centrate pe verificări ştiinţifice care la rândul lor au la bază standardele comune. Guvernele, industriile, operatorii şi organizaţiile terţe de certificare trebuie să fie deschise, transparente, cooperante şi imparţiale, folosindu-se de specificaţii tehnice ca standarde şi de teste de verificare, ca modalitate prin care pot înfrunta împreună potenţialulul periocol în securitatea cibernetică.

Utilizând securitatea cibernetică ca un pretext pentru a suprima întreprinderile cu tehnologii mai avansate decât cele ale Statelor Unite reprezintă, în esenţă, promovarea hegemoniei digitale asupra suveranităţii altor ţări. Această acţiune contravine în totalitate suveranităţii digitale susţinute de UE. Astfel de practici nu numai că subminează capacitatea de inovare a industriei, sistemul global a lanţului de aprovizionare şi principiul liberei concurenţe, dar subminează şi fundamentele economiei digitale a tuturor ţărilor, afectând atât economia, impozitarea, ocuparea forţei de muncă şi generând creşterea costurilor de trai.

Datorită mediului de afaceri deschis şi echitabil care a fost creat de guvernul român în ultimii 20 de ani, compania Huawei şi România s-au dezvoltat împreună şi au construit o relaţie bazată pe încredere reciprocă.

1. Huawei a înfiinţat peste 20 de centre globale cu competenţă tehnică pentru a ajuta România să-şi păstreze talentele de tehnologie avansată şi să vină în sprijinul clienţilor de la nivel european şi global. Compania a investit peste 1 miliard de euro în România, a contribuit cu peste 6.300 de locuri de muncă şi a cheltuit aproape 500 de milioane de euro pentru achiziţii. Potrivit datelor publicate pe site-ul oficial al ANAF, în ultimii cinci ani, Huawei s-a clasat pe locul 1 din rândul furnizorilor români de TIC din punctul de vedere al contribuţiilor fiscale acumulate.

2. În acelaşi timp, împreună cu operatorii şi partenerii de la nivel local, compania Huawei a construit reţele 2G/3G/4G de top şi cu a cincea cea mai mare viteză de descărcare din lume (pe baza statisticilor speedtest.net, iulie 2020). Întreprinderile mici şi mijlocii şi oamenii se bucură de cele mai ieftine servicii de internet din UE (conform DESI 2020: banda largă din România a primit cel mai mare scor la indexul preţurilor). Cu toate aceste realizări, Huawei nu a fost niciodată o ameninţare la adresa securităţii României.

Toate acestea se datorează mediului de afaceri deschis susţinut de guvernul român şi investiţiilor locale semnificative ale companiei Huawei. Zvonurile nefondate şi calomniile nu ar trebui lăsate să altereze realizările economiei digitale în România din ultimii 20 de ani, să distrugă reputaţia mediului de afaceri din România şi să deterioreze încrederea reciprocă dintre România şi Huawei consolitată în ultimii 20 de ani.

În faţa epidemiei globale de COVID-19, economia României şi viaţa oamenilor au suferit un impact fără precedent. Economia trebuie să se redreseze, oamenii trebuie să aibă locuri de muncă, zonele rurale şi montane îndepărtate au nevoie de acoperire a reţelei, iar 3,5 milioane de elevi au nevoie de educaţie la distanţă. Huawei, împreună cu operatorii şi alţi parteneri, depun eforturi pentru a asigura o reţea de înaltă calitate care suportă activităţile online menţionate mai sus.

În viitor, România se va confrunta în continuare cu multe provocări. UE a oferit împrumuturi SURE în valoare de 4 miliarde de euro pentru a sprijini companiile şi angajaţii afectaţi şi pentru a stabiliza piaţa muncii. România poate colabora cu comunitatea internaţională pentru a maximiza utilizarea resurselor, care va duce cu siguranţă la o redresare rapidă a economiei, la o recuperare a nivelului de trai şi la o redresare a încrederii oamenilor. Huawei România este dispusă să depăşească numeroase dificultăţi, să colaboreze cu operatorii pentru a asigura servicii de comunicaţii fiabile şi să ajute guvernele, întreprinderile şi oamenii să utilizeze tehnologii TIC de top pentru a-şi redresa traiul şi producţia într-un mod cât mai eficient.

20 de ani de încredere reciprocă nu vor fi zdruncinaţi de zvonuri nefondate. De asemenea, există încredere în Guvern şi popor că vor fi obiectivi şi imparţiali şi vor decide în interesul României. În acelaşi timp, Huawei solicită domnului Zuckerman să aibă mai puţine prejudecăţi şi să ofere mai mult. Împreună pot fi înfruntate provocările epidemiei şi împreună poate fi adusă o contribuţie reală şi benefică la dezvoltarea economiei digitale a României.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. SUA ''se bat'' cu China si arunca pionii in joc.Ca asa e in ''sah''!

    dar cu spionatul cum stati?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb