DRI a cumpărat un parc fotovoltaic de 126 MW în Văcăreşti, Dâmboviţa

F.D.
Companii / 18 iunie

DRI a cumpărat un parc fotovoltaic de 126 MW în Văcăreşti, Dâmboviţa

DRI, subsidiara Grupului DTEK care dezvoltă proiecte de energie regenerabilă în UE, continuă investiţiile în România prin achiziţia unui parc fotovoltaic cu o capacitate de 126 MW, situat în localitatea Văcăreşti, judeţul Dâmboviţa. Acesta este al treilea proiect de energie regenerabilă al DRI în România, reprezentând un nou pas în atingerea obiectivului de a dezvolta 1 GW portofoliu în ţară până în 2028, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

DRI are deja două proiecte operaţionale, care produc energie electrică de la începutul acestui an: un parc fotovoltaic de 53 MW în Glodeni, judeţul Mureş, şi un parc eolian de 60 MW în Ruginoasa, judeţul Iaşi, primul construit în ultimul deceniu în România. Cu noul proiect de la Văcăreşti, portofoliul DRI în România atinge 239 MW.

Construcţia parcului solar Văcăreşti va începe în această toamnă, urmând să devină operaţional în toamna următoare. Parcul fotovoltaic va produce estimativ 205.8 GWh de energie electrică pe an, care ar putea acoperi consumul a aproximativ 50.000 de gospodării şi contribui la evitarea a 48,000 de tone de dioxid de carbon pe an.

Având deja securizate terenul, conectarea la reţea şi autorizaţiile necesare, DRI va aduce plus valoare prin expertiza sa inginerească, gestionarea lanţului de aprovizionare, agilitatea operaţională şi structura flexibilă a capitalului.

"Achiziţia parcului fotovoltaic de la Văcăreşti ilustrează ambiţia DRI de a deveni un jucător important pe piaţa din România. Credem că România are toate instrumentele pentru a deveni un hub în sectorul energiei regenerabile, iar noua schemă a Contractelor pentru Diferenţă încurajează companii ca DRI să continue investiţiile şi să contribuie la dezvoltarea potenţialului României în energia eoliană şi solară", a spus John Stuart, CEO DRI.

Strategia DRI este de a dezvolta proiecte prin achiziţia de proiecte greenfield (de la stadii incipiente la gata de construcţie/ ready to build), prin parteneriate locale sau prin achiziţia de proiecte operaţionale, acolo unde poate adăuga valoare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb