DRULĂ: ''Am precizat întotdeauna reprezentanţilor partidelor politice că numirile în mandatul meu se fac exclusiv conform legii''

D.Ţ.
Politică / 1 iulie 2021

''Am precizat întotdeauna reprezentanţilor partidelor politice că numirile în mandatul meu se fac exclusiv conform legii''

Ministrul Cătălin Drulă a declarat, pentru G4Media.ro, că le-a transmis reprezentanţilor partidelor politice că "numirile în mandatul meu se fac exclusiv conform legii şi pe criterii de profesionalism", după ce procurorii DNA au înregistrat chiar în biroul ministrului doi liberali care încercau să-l convingă să ţină în funcţie un director din Galaţi, informează sursa citată.

Directorul Asociaţiei Române de Salvare a Vieţilor Omeneşti pe Mare, reţinut miercuri de DNA, era deja vizat de un control început în luna martie de Corpul de Control al ministrului după naufragiul unei nave din Ucraina.

Senatorul PNL George Stângă şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, au fost înregistraţi, la jumătatea lunii iunie, în timp ce îi cereau ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, să îi păstreze în funcţie pe şefii Asociaţiei Române de Salvare a Vieţilor Omeneşti pe Mare şi Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi, se arată în propunerea de arestare preventivă transmisă de procurorii DNA Tribunalului Constanţa.

Intervenţia celor doi liberali ar fi avut loc la rugămintea liderului PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, pentru ca senatorul Stângă să demonstreze că are influenţă politică şi pentru ca să câştige astfel conducerea PNL Galaţi.

În aceste condiţii, ministrului Transporturilor a declarat: "Corpul de control al ministrului a fost trimis la ARSVOM în luna martie (pe 24.03.2021), după naufragiul navei ucrainene, în urma marilor semne de întrebare legate de capacitatea ARSVOM de a interveni pentru salvare în condiţii de vreme rea. Referitor la acţiunea DNA de astăzi, salut demersurile procurorilor pentru combaterea corupţiei şi investigarea unor achiziţii din anii trecuţi.

În ceea ce priveşte dialogul menţionat de dvs, fiind vorba de un dosar în curs nu îl pot confirma sau infirma, dar vă pot spune că am precizat întotdeauna reprezentanţilor partidelor politice că numirile în mandatul meu se fac exclusiv conform legii şi pe criterii de profesionalism. La o mare parte din instituţiile din subordine s-au produs schimbări, am adus oamenii cu experienţă şi independenţă, în general din mediul privat. Am declanşat procedurile de guvernanţă corporativă pentru acele instituţii conduse pe aceste principii (regii autonome, companii de stat).

În cazul instituţiei ARSVOM chiar trimiterea corpului de control avea ca obiect să lămurim aspecte legate de funcţionarea instituţiei şi de performanţa conducerii actuale, numite înaintea mandatului meu. Ieri a fost finalizat raportul corpului de control. Directorul actual va fi revocat mâine.

În cazul regiei autonome AFDJ Galaţi, am schimbat în această primăvară membrii Consiliului de Administraţie. Noile numiri sunt exclusiv pe criterii de profesionalism, oameni cu CV-uri solide. Deocamdată mandatele acestora sunt interimare (pe 4 luni cu prelungire 2 luni, conform legii) urmând ca în perioada următoare să derulăm la nivelul ministerului procedura de selecţie a mandatelor de 4 ani. Numirea directorului general al AFDJ Galaţi este atributul consiliului de administraţie, conform legii, nu al ministrului.

Am spus întotdeauna oamenilor politici că pentru mine profesionalismul, competenţa şi integritatea sunt principii nenegociabile. Nu m-am făcut neapărat simpatic, dar obiectivul meu este să livrez rezultate pentru oameni şi asta se face doar pe criteriile menţionate. Acelaşi mesaj l-am transmis conducătorilor instituţiilor din subordine, că au mână liberă să acţioneze pe criterii de profesionalism, fără presiuni de vreun fel, dar că au şi răspunderea care vine cu această libertate."

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. DNA sa bage tehnica de ascultare si la hiena de la S1. Nu o vor aresta pentru ca hiena este deasupra legii dar macar afla cetatenii ce panarama au votat.

    1. Acolo nu au voie

    Le-a dat peste mainile lipicioase liberalilor care se vor gandi de doua ori inainte de a mai cere favoruri. Liberalii nu pot sa se plaga dupa ce ei, hotii hotilor, au facut gargara cu cinstea, justitia, statul de drept ani de zile. Adevarul este ca PNL sunt mai hoti decat PSD, au o clientela mai mare si mai lacoma iar daca nu i-ar decupla de la banul public Drula nu ar putea sa construiasca nimic din ce a promis. Sa fie intr-un ceas bun!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb