DRULĂ (COMISIA PENTRU TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI): "Vom cere o comisie de anchetă în cazul preşedintelui ANCOM"

Ziarul BURSA #Companii / 21 iunie 2017

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Adrian Diţă, a sfidat convocarea la audierile din Comisia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaţilor, iar în acest context avem în vedere constiturea unei comisii de anchetă a Parlamentului, deoarece şeful autorităţii este sub control parlamentar şi trebuie să dea explicaţii, a declarat, ieri, pentru Agerpres, deputatul USR Cătălin Drulă, preşedintele Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaţilor.

Politicianul a explicat: "Astăzi (marţi, 20 iunie 2017, n.r.) trebuia să aibă loc în Comisia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pe care o conduc audierile domnului preşedinte al ANCOM - Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii. Ne-a anunţat acum o jumătate de oră (în jurul orei 13:00, n.r.) că nu mai vine, fără nicio motivaţie, deşi era anunţat de o săptămână. Motivul pentru care a fost convocat la audieri sunt semnalele extrem de grave care au apărut în spaţiul public şi în presă, în ultima vreme, conform cărora de când a fost numit, de aproximativ două luni, desfăşoară un război fulger în interiorul acestei instituţii. A concediat toţi directorii, oameni tehnici cu experienţă de 20 de ani în instituţie, oameni extrem de respectaţi în meseria lor şi pe piaţa de telecomunicaţii. Practic, a decapitat o instituţie care era perfect funcţională şi dată ca exemplu chiar de Comisia Europeană. O instituţie care a desfăşurat cea mai de succes licitaţie pentru licenţe 4G, de exemplu, din sud-estul Europei. Statul român a încasat 700 de milioane de euro ca urmare a acestei licitaţii".

Potrivit deputatului, preşedintele ANCOM va fi reconvocat în comisia de specialitate pentru a oferi explicaţii despre situaţia din cadrul instituţiei, dar există şi varianta răspunderii penale în cazul în care legea nu este respectată.

Cătălin Drulă a subliniat: "Vorbim despre o instituţie în care nu era niciun fel de problemă majoră, o instituţie funcţională care, iată, este politizată şi acaparată de un grup de interese. Acesta este şi motivul pentru care l-am convocat astăzi în faţa comisiei noastre pentru a ne da explicaţii. Acest lucru face parte din procedura de control parlamentar, ANCOM fiind sub controlul Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor. Din păcate, ne-a sfidat şi de fapt totul nu este decât o mascaradă prin care PSD a luat în stăpânire o instituţie. Acesta este semnalul de alarmă pe care vreau să-l trag. O să-l reconvocăm pe preşedintele ANCOM la comisie. Trebuie să răspundă, fiind sub control parlamentar. Până la urmă, există şi varianta răspunderii penale în momentul în care nu respecţi legea. Sper ca toate instituţiile abilitate, pentru că la ANCOM sunt semnale extrem de grave despre ce se întâmplă, să-şi facă treaba. Noi - grupurile USR şi PNL - vom cere inclusiv constituirea unei comisii de anchete a Parlamentului pe situaţia de la ANCOM. Vă spun că sunt şi colegi din majoritate, de la PSD, care sunt îngroziţi de ce se întâmplă acolo, dar recunosc asta numai în discuţii private".

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Adrian Diţă, era aşteptat, ieri, în Comisia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaţilor pentru audieri. Cu puţin timp înainte de începerea audierilor, reprezentanţi ai comisiei de specialitate au anunţat că oficialul ANCOM a declinat invitaţia "din motive obiective".

Audierile şefului ANCOM survin "ca urmare a măsurilor de reorganizare pe care le-a luat de la venirea sa la conducerea instituţiei".

"Convocarea preşedintelui Adrian Diţă de către preşedintele Comisiei, deputatul USR Cătălin Drulă, are ca obiectiv oprirea încercărilor de destabilizare a ANCOM, o instituţie profesionistă, ale cărei reglementări au impact pe o piaţă de aproximativ 4 miliarde de euro, iar potrivit reglementărilor europene există obligaţia de a o păstra independentă de schimbările politice, riscând altfel o procedură de infringement din partea Comisiei Europene", se menţiona într-un comunicat de presă al Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaţilor.

Conform Comisiei, printre încercările recente de instaurare a controlului politic asupra instituţiei se află: modificarea procedurii de numire a conducătorului, tentativa de modificare a salariului conducătorului instituţiei prin încălcarea procedurilor constituţionale de aprobare a ordonanţelor de urgenţă şi măsurile de reorganizare semnate impuse prin Decizia nr. 3794/08.06.2017.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb