DS Smith investeşte 11 milioane de euro în dezvoltare durabilă, în Zărneşti

S.B.
Companii / 5 mai 2021

DS Smith investeşte 11 milioane de euro în dezvoltare durabilă, în Zărneşti

DS Smith anunţă astăzi planul de investiţii pe termen scurt şi mediu ce urmează a fi implementat la nivelul fabricii din Zărneşti, într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, prin acest demers, compania urmăreşte dezvoltarea operaţiunilor de fabricare a hârtiei, cu un impact pozitiv asupra economiei locale şi a mediului înconjurător, dar şi atingerea obiectivelor cheie definite de către Grup, în materie de sustenabilitate.

Astfel, în perioada 2021 - 2023, DS Smith Zărneşti va investi 11 milioane de Euro pentru înlocuirea sistemului de canalizare, achiziţia şi punerea în funcţiune a unei noi staţii de epurare a apelor tehnologice, dar şi a unui incinerator, acesta din urmă permiţând scăderea consumului de gaz la nivelul fabricii şi a amprentei de dioxid de carbon cu până la 20% pe an. În acelaşi timp, noile echipamente vor contribui la reducerea consumului de apă proaspătă cu până la 20%, respectiv reducerea cu 60% a cantităţii de deşeuri tehnologice, printr-o mai bună valorificare internă a acestora. Calendarul final al implementării va putea fi stabilit în funcţie de perioada necesară eliberării avizelor de către autorităţile de resort.

Marius Juncanariu, Director, DS Smith Zărneşti: "Obiectivul planului nostru de investiţii este acela de a creşte eficienţa activităţii de producţie a hârtiei, şi, totodată, de a minimiza impactul asupra mediului înconjurător, printr-o mai bună gestionare a resurselor şi un nivel mai redus de emisii de dioxid de carbon. Vrem să aducem în fabrică tehnologie de ultimă generaţie, pentru a continua să ne desfăşurăm activitatea la un nivel de performanţă ridicat. DS Smith şi-a asumat un angajament pe termen lung faţă de bunăstarea comunităţii locale din Zărneşti - fie că vorbim despre oameni sau despre ecosistem - aşa că toate demersurile noastre se îndreaptă în această direcţie şi ne bucurăm să creăm perspective pentru dezvoltări ulterioare."

Pe lângă locurile de muncă asigurate şi susţinerea economiei locale, fabrica de hârtie DS Smith Zărneşti dezvoltă şi o serie de iniţiative menite să susţină educaţia şi biodiversitatea, noi proiecte urmând să fie lansate pe parcursul anului 2021. Anul trecut, compania a încheiat un parteneriat cu şcolile gimnaziale din Zărneşti, prin intermediul căruia peste 300 de elevi au participat la sesiuni interactive pe teme precum protecţia mediului, colectarea selectivă a deşeurilor şi economia circulară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb