"Dubai World" investeşte cinci miliarde de dolari în Las Vegas

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 august 2007

"Dubai World" investeşte cinci miliarde de dolari în Las Vegas

Dubaiul realizează o inves­tiţie de 5 miliarde de dolari în Las Vegas, unde cumpără 9,5% din "MGM Mirage" şi 50% din proiectul de dezvoltare "CityCenter", care cuprinde hoteluri şi cazinouri, informează "Wall Street Jour­nal". Dubaiul urmăreşte astfel să obţină profituri din turismul din regiune. Compania de stat "Dubai World" va prelua 14 milioane de acţiuni MGM, la un preţ de 84 de dolari fiecare, cu 13% pes­te cursul de închidere înregistrat de acţiunile companiei marţi, pe piaţa din New York. Acţiunile "MGM Mirage" s-au triplat în ultimul an, valoarea de piaţă a companiei ridicându-se la 21,1 miliarde de dolari. Societatea din Dubai va mai prelua 14 milioane de acţiuni de la investitori şi va achita 2,7 miliarde de dolari pentru participaţia MGM la "CityCenter", a precizat preşedintele "Dubai World", sultanul Ahmed Bin Sulayem. Acesta afirmă: "MGM este cea mai mare companie de divertisment din Las Vegas. Suntem atraşi de piaţa hotelurilor din Las Vegas, care are o creştere reală".

MGM, companie deţinută majoritar de miliardarul Kirk Kerkorian, este a doua companie de cazinouri din lume. Aceas­ta deţine hotelurile Mirage, Luxor şi Bellagio în Las Vegas.

În luna mai, Kerkorian, în vârstă de 90 de ani, declara că ia în calcul "alternative" pentru investiţia sa, stârnind interesul mai multor companii. O lună mai târziu, Kerkorian spunea, însă, că a abandonat acest plan.

Dacă proiectul "CityCenter" se va finaliza la timp şi conform bugetului, Dubaiul va plăti MGM o sumă adiţională de 100 de milioane de dolari, susţine Sulayem. Societatea din Dubai mai beneficiază de o opţiune de majorare la 20% a deţinerii la MGM.

"Dubai World" are în administrare o gamă variată de afaceri. În 2006, "DP World" a cumpărat "Peninsular & Oriental Steam Navigation" Co. pentru 6,8 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare achiziţie făcută de şeicul Dubaiului. Amintim că, în prezent, Dubaiul a lansat o ofertă pentru preluarea bursei scandinave OMX, pentru care luptă şi "Nasdaq Stock Market" Inc. Oferta emiratului pentru OMX este de 3,96 miliarde de dolari, mai mare decât cea a Nasdaq

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb