DUNWELL INDUSTRIAL BROKERAGE: În trimestrul al treilea s-au tranzacţionat jumătate dintre suprafeţele de depozitare ale întregului an

V.G.
Miscellanea / 10 octombrie 2022

În trimestrul al treilea s-au tranzacţionat jumătate dintre suprafeţele de depozitare ale întregului an

Aproape 50% dintre suprafeţele de depozitare pentru care s-au semnat contracte de închiriere în 2022 au fost tranzacţionate între iulie şi septembrie anul acesta, arată un comunicat de presă transmis redacţiei.

Potrivit lui Daniel Cautiş, managing partner Dunwell, creşterea din trimestrul 3 a spaţiilor industriale tranzacţionate în acest an este considerabilă: 312.285 mp în doar 3 luni, faţă de 315.552 mp primele 6 luni ale acestui an.

"Este foarte reconfortantă această creştere consolidată din trimestrul 3. Companiile pare că au trecut peste indecizia cauzată de contextul politic actual şi şi-au continuat expansiunea. Cu atât mai mult ne bucură să observăm că majoritatea contractelor semnate (53%) sunt pentru spaţii noi, atât din partea operatorilor existenţi, cât şi a retailerilor nou sosiţi la noi în ţară, care-şi construiesc un hub stabil în România pentru o distribuţie centrală. Optimist este şi faptul că 17% dintre tranzacţii sunt pre-închirieri pentru spaţii noi, ce urmează a fi construite", afirmă Daniel Cautiş, din partea Dunwell Industrial Brokerage.

Retailul este sectorul principal care a susţinut în primele 3 trimestre din anul 2022 economia românească, conform acestei analize recente de piaţă a agenţiei specializate în tranzacţii industriale Dunwell.

În total au fost tranzacţionaţi 627.837 de metri pătraţi de spaţii de depozitare, peste o treime (36%) dintre aceştia fiind ocupaţi de companii cu business în domeniul retail. Următoarele domenii cu nevoie de extindere au fost logistica şi e-commerce-ul, cu 11%, respectiv 9%.

Bucureştiul continuă să ocupe primul loc, cu un procent semnificativ de 61% din total suprafeţelor tranzacţionate, urmat de Ploieşti, cu 25%. Următoarele oraşe vin la o distanţă destul de mare, respectiv Arad, cu 3% şi Timişoara cu 2%.

În continuare, închirierile pentru producţie acoperă doar 8% dintre spaţii, 76% fiind pentru depozitare, diferenţa fiind alocată pentru activităţi încă nespecificate, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb