DUPĂ ACUZAŢIILE DE CONCEDIERE NEMOTIVATĂ A CONDUCERII ANCSI: "Directorul Institutului Geologic avea mandat temporar şi nu a fost demis"

P.B.
Ziarul BURSA #Companii / 29 iunie 2015

ANCSI: "Directorul Institutului Geologic avea mandat temporar şi nu a fost demis"

Fostul director ştiinţific a spus că institutul a fost preluat în mod abuziv

Conducerea Institutului Geologic Român nu a fost demisă, întrucât delegarea acesteia a fost realizată pentru o perioadă determinată, în momentul expirării mandatului fostului director general, ne-a transmis

Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare (ANCSI).

Autoritatea a fost acuzată de fostul director ştiinţific, Mircea Ţicleanu, că aceasta a preluat institutul "într-un stil mafiot" şi că schimbarea conducerii a fost "total nejustificată". Domnul Ţicleanu consideră că decizia ANCSI a fost o mutare prin care conducerea IGR a fost înlocuită cu persoane fără pregătire şi fără experienţă administrativă corespunzătoare.

ANCSI ne-a transmis: "Potrivit prevederilor art.12 din Anexa nr.1 la Hotărârea Guvernului nr. 1399/2005 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Domeniul Geologiei, Geofizicii, Geochimiei şi Teledetecţiei - I.G.R. Bucureşti, conducerea institutului naţional este asigurată de Consiliul de Administraţie, Comitetul de Direcţie şi directorul general. Prin urmare, Consiliul de administraţie nu a fost demis. (...) Numirea în funcţia de director general al IGR a fost efectuată cu delegare pentru o perioadă determinată, în momentul expirării mandatului fostului director general".

Mircea Ţicleanu ne-a spus că tentativele pentru discreditarea sa au pornit de la lucrările ştiinţifice pe care le-a elaborat privind subiectul gazelor de şist, fostul director al institutului considerând că schimbarea conducerii a fost o decizie premeditată.

Potrivit sursei citate, noua echipă numită la conducerea IGR nu are nicio legătură cu profesia de geolog: "Directorul de acum, Simona Mălureanu, este un funcţionar public la ANCSI, care a preluat Institutul Geologic într-o variantă absolut exotică. IGR s-a bazat câteva zile la rând pe nişte persoane care nu aveau niciun fel de relaţii oficiale de muncă cu instituţia, lucru care a şocat pe toată lumea şi i-a îngrijorat pe colegii mei. Acesta a fost primul lucru pe care l-am sesizat către ANCSI". Domnul Ţicleanu a precizat că agresiunile au început după ce a publicat, anul trecut, o lucrare ştiinţifică, în Bulgaria, despre efectele foarte grave ale gazelor de şist, care produc o poluare involuntară, începând de la faza de explorare. În opinia sa, autorităţile doresc să blocheze Institutul Geologic ca entitate, precum şi parazitarea acestuia cu oameni din afara domeniului de activitate.

Mircea Ţicleanu a menţionat: "Lucrurile sunt foarte grave pentru că, dacă vor mai apărea probleme de natura celor de la Roşia Montană sau privind gazele de şist, se doreşte să existe o botniţă foarte bine aplicată institutului şi orice relaţie cu presa să fie controlată de un purtător de cuvânt, care nu cunoaşte nici măcar 2% din limbajul necesar pentru o astfel de poziţie". Fostul director ştiinţific IGR a solicitat destituirea actualei conduceri şi suspendarea tuturor membrilor Consiliului de Administraţie al Institutului Geologic.

Mircea Ţicleanu a declarat anul trecut că exploatarea gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice produce microseisme care afectează straturile de nisipuri şi pietrişuri şi conduce la poluarea cu metan a solurilor. În acelaşi timp, specialistul afirmă că au fost înregistrate accidente de manipulare a apelor reziduale, deversări intenţionate în râuri, pulverizări de gaze în atmosferă, poluări cu metale grele şi cu elemente radioactive, dar şi distrugerea infrastructurii rutiere, precum şi poluarea fonică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb