DUPĂ AVERTISMENTUL LUI TRUMP PRIVIND MAJORAREA TARIFELOR PENTRU BUNURILE CHINEZE: Acţiunile şi preţul petrolului scad la nivel mondial

L.A.
Internaţional / 6 mai 2019

Acţiunile şi preţul petrolului scad la nivel mondial

Pieţele financiare au reacţionat negativ, astăzi, la nivel mondial, după ce preşedintele american, Donald Trump, a sporit în mod neaşteptat presiunile asupra Chinei pentru încheierea unui acord comercial, anunţând că la sfârşitul acestei săptămâni va majora tarifele aplicate bunurilor chineze, transmite Reuters.

Războiul comercial a provocat ambelor părţi pierderi de ordinul miliardelor de dolari, precum şi daune colaterale economiilor dependente de exporturi şi companiilor, din Japonia şi până în Germania.

Acţiunile din China au coborât cu peste 6%, iar contractele futures din SUA cu circa 1,6%.

Preţurile petrolului au scăzut, iar yuanul chinezesc s-a depreciat puternic în timpul weekendului.

În Europa, indicele DAX al bursei din Frankfurt este în scădere cu 1,7%, FTSE 100 al bursei din Londra ccreşte cu 0,4%, dar CAC 40 al bursei din Paris scade cu 1,9%. Indicele european Stoxx 600 este în coborâre cu 1,2%, FTSE MIB al bursei din Milano cu 1,4%, în timp ce indicele IBEX al bursei in Madrid este în declin cu 1,27%.

Trump a escaladat puternic tensiunile dintre cele mai mari două economii ale lunii, cu mesaje pe Twitter în care a afirmat că negocierile sunt prea lente şi că vineri va majora tarifele pentru bunuri chinezeşti în valoare de 200 de miliarde de dolari, de la 10% la 25%. Preşedintele a mai afirmat că în curând va impune tarife de 25% pentru alte bunuri în valoare de 325 de miliarde de dolari.

Tweet-urile au agitat pieţele, care au beneficiat de o atmosferă calmă în ultima perioadă datorită datelor referitoare la creşterea economică din China şi Statele Unite şi a comentariilor lui Trump şi ale altor oficiali americani, potrivit cărora negocierile comerciale decurg bine.

Publicaţia Wall Street Journal a relatat luni că autorităţile chineze se gândesc să anuleze o vizită la Washington care ar fi trebuit să aibă loc în această săptămână.

Indicele MSCI al acţiunilor din regiunea Asia-Pacific, cu excepţia Japoniei, a scăzut cu 1,9%.

În China, declinul acţiunilor a avut loc chiar dacă banca centrală a anunţat luni că reduce cerinţele pentru rezervele minime obligatorii ale băncilor mici, pentru a susţine creditarea firmelor mici şi mijlocii.

Yuanul offshore a scăzut la 6,8215 unităţi pentru un dolar, cel mai redus nivel atins după 10 ianuarie, dar apoi a recuperat o parte din pierderi. Yuanul continental a coborât cu aproape 1%, la 6,7980 unităţi pentru un dolari, revenind apoi la 6,7805 unităţi pentru un dolar.

Pieţele financiare japoneze vor fi închise până marţi pentru o sărbătoare naţională, dar contractele futures pentru indicele Nikkei 225 au scăzut cu 1,9%.

Euro a scăzut cu sub 0,1%, la 1,1193 dolari pe unitate, iar indicele dolarului, care măsoară evoluţia dolarului faţă de şase valute importante, a avansat cu 0,06%, la 97,579.

Preţul petrolului Brent a scăzut cu 2,2%, la 69,28 dolari pe baril.

Cotaţia aurului spot a urcat cu 0,25%, la 1.282,20 dolari uncia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb