DUPĂ CE A LUAT 12,7 MILIOANE DE EURO DE LA BANCPOST, SIF "Transilvania" a intrat în acţionariatul "Cocor", pentru 9,55 milioane de lei

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 iunie 2009

Mihai Fercală: "Cocor era de multă vreme o ţintă pentru noi".

Mihai Fercală: "Cocor era de multă vreme o ţintă pentru noi".

Societatea de investiţii financiare "Transilvania" (SIF3) a intrat, ieri, în acţionariatul companiei "Cocor" Bucureşti (COCR), după ce SIF "Muntenia" (SIF4) a scos la vânzare aproape 9% din acţiunile COCR, în schimbul sumei de 9,55 milioane de lei.

Preşedintele SIF3, Mihai Fercală, ne-a spus că de mult timp se gândea să cumpere acţiuni COCR, însă aştepta un pachet mai mare de acţiuni.

"Societatea Cocor era de multă vreme o ţintă pentru noi, şi acum (n.r. ieri) am găsit această oportunitate să intrăm în acţionariatul său", ne-a explicat domnia sa.

Mişcarea SIF "Transilvania" a fost una strategică, având în vedere că societatea "Cocor", unul dintre acţionarii minoritari ai SIF-ului, a cerut împreună cu Daniel Stoica anularea majorării de capital de la SIF3 din aprilie 2007, singura majorare de capital realizată de un SIF vreodată. SIF "Transilvania" aprobase atunci dublarea capitalului social, de la 54,6 milioane de lei la 109,21 milioane de lei, prin capitalizarea profitului din 2006 şi distribuirea de acţiuni gratuite. La sfârşitul lunii iunie 2007, SIF "Transilvania" a câştigat procesul cu firma "Cocor", însă procesul cu Daniel Stoica a rămas în derulare.

Pe de altă parte, societatea "Cocor" este implicată şi într-un proces cu SIF "Muntenia", acesta cerând anularea deciziilor AGA din aprilie 2008. Preşedintele SIF4, Petre Pavel Szel, declara în urmă cu ceva vreme, într-un interviu acordat ziarului Bursa, că se gândeşte să-şi vândă o parte dintre acţiunile COCR, din cauza problemelor pe care le are cu acţionarul majoritar. Acesta acuza conducerea "Cocor" că "îşi extrage sume scandalos de mari sub formă de premii şi de indemnizaţii".

Societatea "Cocor" Bucureşti are ca domeniu de activitate închirierea şi subînchirierea de imobile, controlând magazinul comercial "Cocor" din Capitală. Ca urmare a investiţiilor mari pentru renovarea magazinului, societatea a avut pierderi de 1,19 milioane de lei în primul trimestru.

Principalii acţionari înainte de tranzacţiile de ieri erau SIF4 "Muntenia", cu 18,9% din capital, Liviu Ursan, cu 14,83% din acţiuni, Daniel Stoica, cu 14,66%, şi Broadhurst Investments, cu 13,32% din capitalul social.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In sfarsit s-a ivit si aceasta oportunitate, SIF3+SIF4 IN ACTIONARIATUL Cocor, poate reusesc impreuna sa descalceasca ,,Serparia" dirijata de D. Stoica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb