DUPĂ CE A MAI LUAT DE PE BURSĂ 16%  Milionarul Sorin Creţeanu deţine aproape 70% din "Comnord" Bucureşti

A.S.
Ziarul BURSA #Companii / 9 martie 2017

Omul de afaceri Sorin Creţeanu a achiziţionat, în cadrul unei oferte publice de cumpărare, desfăşurată în luna februarie, 6.507.745 acţiuni "Comnord" Bucureşti, la preţul de 0,5072 lei/acţiune, reprezentând 16,265%. Preţul total plătit a fost 3,3 milioane de lei.

Iniţial, omul de afaceri a făcut o ofertă de cumpărare a 8.800.000 acţiuni Comnord, reprezentând 21,99% din acţiuni, dorind să ajungă la peste 75% din societate.

După încheierea ofertei, Sorin Creţeanu a ajuns să deţină doar 69,94% din acţiunile Comnord.

Compania are ca obiect de activitate lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.

La finalul anului trecut, Sorin Creţeanu deţinea 53,67% din acţiunile Comnord, SC Meteor Investiţii Mobiliare - 19,6%, iar alţi acţionari - 26%.

Acţionarii Meteor Investiţii Mobiliare sunt două companii offshore din Cipru: Bladon Enterprises Limited şi Tatika Investments Limited.

Portofoliul de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale construite/renovate de către Comnord sunt: pavilioanele expoziţionale Romexpo, Herăstrău Residence, Modernizarea şi renovarea Complexului Hotelier Dorobanţi, Reamenajarea hotelului Turist, a hotelului Golden Tulip - Calea Victoriei, consolidarea hotelului Parc (actual Ramada), complexul Comercial Pipera Voluntari (birouri şi parcări), hala de produse de carne Filipeştii de Pădure, Imobilul de birouri Centrul Nouveau - Lipscani, ansamblul rezidenţial Băneasa, Clădire de birouri BBTP, clădirea de birouri Calea Floreasca.

În 2015, Comnord deţinea participaţii la SC Girueta SA, SC Băneasa Rezidenţial SRL, SC Lafarge Comnord SA.

Principalii competitori sunt companii autohtone (Bog'Art), cât şi companii străine (Astaldi şi Strabag SRL).

Rise Project a scris, în 2015, că magnatul imobiliar Sorin Creţeanu şi-a creat, în 2006, la HSBC Geneva un profil bancar aferent contului său. Documentele #SwissLeaks arătau un sold de 962.185 dolari în 2007. La cont mai era ataşat şi numele soţiei milionarului. RISE Project a luat legătura cu Sorin Creţeanu, sunând la biroul acestuia de la firma Comnord. A reacţionat scurt: "N-am niciun cont, nu comentez nimic, la revedere".

Potrivit Rise Project, Sorin Creţeanu este beneficiarul afacerii care a dus la condamnarea penală a doi miniştri din guvernul Tăriceanu. E vorba despre Tudor Chiuariu (Justiţie) şi Zsolt Nagy (Comunicaţii), condamnaţi în dosarul "Poşta" pentru că ar fi favorizat o firmă controlată de Creţeanu care viza un teren subevaluat din patrimoniul companiei naţionale Poşta Română.

Principala câştigătoare din afacerea penală cu Poşta, firma Comnord, controlată de Creţeanu, construise anterior şi sediul reprezentanţei Citroen din Bucureşti, patronată de Călin Popescu Tăriceanu. De altfel, cei doi sunt asociaţi direct în Clubul Vinului, o afacere elitistă ce reuneşte mai multe personaje controversate, conform Rise. Presa a mai relatat că Sorin Creţeanu este unul dintre milionarii discreţi ai României, dar bine conectat la mediile politice, de fotbal sau de bussines, fiind partener cu magnaţii Puiu Popoviciu şi Nicolae Badea, ginerii demnitarului comunist Ion Dincă "Teleagă" şi îşi petrecea vacanţele la Saint Tropez, Franţa, cu fostul ministru Adriean Videanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb