DUPĂ PESTE DOUĂ SĂPTĂMÂNI DE LA ÎNFIINŢARE ASF şi-a pus la dispoziţie contactele

DIANA ENACHE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 mai 2013

ASF şi-a pus la dispoziţie contactele

Autoritatea de Supraveghere Financiară, care a preluat activitatea CNVM, a CSA şi a CSSPP, de la 29 aprilie, a anunţat oficial cum poate fi contactată de către participanţii din piaţa de capital, printr-un comunicat postat miercuri pe site-ul CNVM.

Potrivit anunţului Autorităţii: "În vederea continuării activităţilor de supraveghere, autorizare, reglementare, control, precum şi pentru o bună funcţionare a relaţiilor între ASF şi participanţii pe piaţa de capital, toate documentele ce privesc activitatea pieţei de capital vor fi transmise în atenţia Autorităţii de Supraveghere Financiară, sectorul Instrumente şi investiţii financiare, la adresa Strada Foişorului, nr 2, Sector 3 Bucureşti (n.r. sediul fostei CNVM)".

În comunicat, ASF precizează că poate fi contactată pe aceleaşi adrese de e-mail foloside de CNVM.

Deocamdată, ASF nu are un site propriu, comunicatele sale fiind postate pe vechile site-uri ale celor trei comisii pe care le-a înglobat.

Primele decizii ale autorităţii de supraveghere financiară

Primele decizii luate, marţi, de Autoritatea de Supraveghere Financiară au fost retragerea de la tranzacţionare de pe segmentul Rasdaq a companiilor Samelf Satu Mare (SAML) şi Jatex Botoşani (JATX).

Acţiunile companiilor vor fi retrase de la tranzacţionare şi vor fi radiate din evidenţa ASF începând cu data de 20 mai, potrivit deciziilor.

Hotărârile au fost luate în baza documentelor transmise de Samelf Satu Mare şi Jatex Botoşani, referitoare la Hotărârârile AGEA din data de 11 septembrie 2012, respectiv 14 noiembrie 2012, privind retragerea de la tranzacţionare a acţiunilor emise de cele două societăţi, publicate şi în Monitorul Oficial.

O altă decizie luată de ASF constă în blocarea transferului unui pachet de 18.874.931 de acţiuni ale Electroargeş Curtea de Argeş (ELGS) care are ca scop majorarea capitalului social al companiei. Pachetul a fost blocat ca măsură asiguratorie în vederea protecţiei proprietarilor, precum şi a potenţialilor cumpărători de bună credinţă care ar intenţiona să deruleze operaţiuni cu acţiuni care fac obiectul unui litigiu în cadrul căruia instanţa nu s-a pronunţat în mod definitiv şi irevocabil, se arată în decizia ASF.

Această decizie reprezintă o reactualizare făcută din două în două săptămâni, ca urmare a faptului că unii acţionari ai Electroargeş au contestat în instanţă mai multe hotărâri de majorare a capitalului.

Autoritatea a mai decis şi acordarea unui termen de 120 de zile pentru SSIF Carpatica Invest, în vederea întreprinderii măsurilor necesare pentru a-şi aduce capitalul la nivelul autorizat.

Măsura vine pe seama faptului că SSIF Carpatica Invest înregistra, la finele lunii martie, o valoare a capitalului iniţial şi a fondurilor proprii de 710.364 euro, sub nivelul capitalului iniţial autorizat, respectiv echivalentul în lei a 730.000 euro, încălcând, astfel, anumite prevederi din legea numărul 297/2004 privind piaţa de capital.

Autoritatea este formată din 17 membri, dintre care cinci executivi şi 12 neexecutivi. Dan Radu Ruşanu este preşedintele ASF, iar Daniel Dăianu prim-vicepreşedinte.

Funcţiile de vicepreşedinţi sunt ocupate de Daniel Tudor, Mircea Ursache şi Ion Giurescu. Autoritatea este completată de Dorina Mihăilescu, Gheorghe Marcu, Gavrilă Alexe, Gheorghe Albu, Lorand-Istvan Kralik, Marian Mîrzac, Marian Sârbu, Cornel Moldoveanu, Tudor Baltă, Doru Frunzulică, Nina Puiu şi Cornel Coca Constantinescu.

Odată cu atribuţiile CNVM, CSA şi CSSPP, ASF a preluat şi problemele legate de conflicte, proiecte nefinalizate şi de nerespectarea reglementărilor pieţei de capital, la care trebuie să găsească soluţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb