DUPĂ PRIMA LUNĂ DE FUNCŢIONARE,  Fabrica Hoyo din Râşnov a vândut 92 de tractoare

Ovidiu VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Companii / 4 august 2010

Fabrica Hoyo din Râşnov a vândut 92 de tractoare

Fabrica din Râşnov a companiei chineze Hoyo, specializată în producţia de tractoare, a finalizat primul lot de maşini agricole. Denisa Vasilescu, directorul executiv al fabricii de la Râşnov, ne-a declarat: "În prima lună, am vândut 92 de tractoare. 28 dintre acestea au fost cumpărate prin programul Rabla pentru tractoare, care acum a fost sistat. De asemenea, au fost clienţi care au cumpărat tractoare prin programul nostru de leasing, dar şi beneficiari ai unor programe europene - măsură care vizează instalarea tinerilor fermieri".

Domnia sa ne-a precizat că, până la finele anului, se aşteaptă ca firma să aibă vânzări de aproximativ 350 de tractoare, în special pe segmentul de 25 - 90 de cai putere, cele care sunt fabricate în mod uzual la Râşnov. "Predomină cele de 50 - 55 de cai putere", a mai spus doamna Vasilescu, precizând că au fost demarate şi discuţii pentru exportul de maşini agricole. "Deocamdată sunt doar discuţii, pentru că se doresc doar tractoare de capacităţi mai mari. Noi putem face şi tractoare de peste 90 de cai putere, dar numai în baza unor comenzi ferme", a mai arătat directorul executiv al Hoyo Râşnov.

Deocamdată, compania are 20 de angajaţi, dar în funcţie de cerinţele pieţei, angajările vor continua. Denisa Vasilescu este, de asemenea, şi unul din acţionarii importanţi ai aces­teia, deţinând 20% din capitalul social.

În cadrul programului Rabla, subvenţia acordată de stat la achiziţia de tractoare ajungea la maximum 17.000 de lei, pentru 2010. Pentru fermierii individuali, nivelul maxim de subvenţionare era de 50% din valoarea tractorului, în timp ce pentru persoanele juridice şi asociaţiile de producători agricoli sau de fermieri, subvenţia maximă era de 40% din preţul tractorului. În condiţiile în care cel mai ieftin tractor Hoyo (25 cai-putere) costă 6.500 de euro (circa 28.000 lei) şi în lipsa concurenţei, era evident că producătorul chinez se afla într-o poziţie foarte bună, putând să absoarbă toate cele 21 de milioane de lei acordate anual pentru acest program, suficienţi pentru achiziţia a 1.235 de tractoare.

Valoarea investiţiei chinezeşti de la Râşnov este de 30 milioane euro, iar fabrica se va întinde pe o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi.

Fabrica de la Râşnov este controlată de firma chineză Hoyo - SHK Modern, parte a grupului Shantuo Agricultural Machinery Equipment, cu o participaţie de 80%, restul acţiunilor fiind deţinute de firma româ­nească Goldex Industry. Denisa Vasilescu deţine integral firma Goldex Industry.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb