DUPĂ SUCCESUL EUROPEAN DE LA CEBIT HANOVRA,  Companiile IT din România "atacă" piaţa nord-americană

Sorin Titus Iordan
Ziarul BURSA #Companii #IT / 6 aprilie 2007

Companiile IT din România "atacă" piaţa nord-americană

Companiile româneşti de IT, reunite sub brandul "România IT - Creative Talent, Technical Excellence", vor participa, în perioada 20-25 aprilie, la cel mai important eveniment din domeniu, târgul Gartner ITxpo, de la San Francisco, Statele Unite ale Americii. Este pentru prima dată când un brand românesc va trece Oceanul Atlantic şi va fi promovat pe continentul nord-american. La finalul ITxpo, în zilele de 26 şi 27 aprilie, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI) va organiza simpozionul "Investing in IT Partnering with Romanian Companies", prilej pentru companiile şi investitorii americani să identifice oportunităţi de afaceri în sectorul IT românesc.

Zsolt Nagy, ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, a declarat că "în cadrul simpozionului vor fi prezentate aspectele legate de proprietatea intelectuală, taxe şi impozite, repatrierea profitului, achiziţii, impactul aderării la Uniunea Europeană, managementul companiilor IT în ţara noastră şi tehnici de negociere".

Ministerul de resort va fi reprezentat la San Francisco de secretarul de stat Balint Porcsalmi. Domnia sa a declarat că sectorul românesc de IT înregistrează o creştere constantă, cu o contribuţie de 4,19% la PIB anul trecut. Balint Porcsalmi spune: "Cred că este foarte important să susţinem la nivel internaţional talentul creativ şi expertiza tehnică a oamenilor care lucrează în acest domeniu. Resursa umană este cel mai important capital al nostru şi unul dintre scopurile parteneriatului public-privat în domeniul IT este asigurarea unui cadru educaţional care să fie atât riguros, cât şi orientat către nevoile unei pieţe în continuă evoluţie".

La data de 14 martie 2007, 30 de firme româneşti au participat cu succes la târgul CeBit de la Hanovra. Costin Lianu, directorul departamentului de promovare a exporturilor din cadrul MCTI, a spus că părerea generală a fost că "avem un brand viabil şi necesar, care trebuie promovat continuu atât în interior, cât şi în exterior". Firmele româneşti au semnat la acest eveniment angajamente de export în valoare totală de 4 milioane de euro.

Balint Porcsalmi a precizat că fostul Minis­ter al Economiei şi Comerţului susţine participarea firmelor din ţară la târgul de la San Francisco, instituţia având în acest sens alocat un buget de 168.500 lei noi. Până ieri, îşi confirmaseră participarea 18 companii, numărul lor urmând să crească în următoarele zile. Interesul reprezentanţilor indus­triei IT din România faţă de târgul Gartner este foarte mare, această manifestare reunind "crema" sectorului de IT la nivel mondial. Doar anul trecut, cu ocazia ediţiei de la Orlando, peste 7.000 de oameni de afaceri au plătit taxa de intrare în salon, în valoare de 2.850 de dolari. Potrivit ministrului Zsolt Nagy, brandul "România IT" va fi lansat şi în Orientul Mijlociu, în octombrie 2007, cu ocazia salonului Gitex de la Dubai.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb