DUPĂ UN AN DE PANDEMIE 300.000 de companii riscă să intre în insolvenţă şi 1.1 milioane de angajaţi să-şi piardă locul de muncă

G.U.
Companii / 11 februarie 2021

Cristian Oneţiu

Cristian Oneţiu

Luna februarie 2021 marchează un an de la debutul pandemiei SARS-CoV-2 în România, un an în care mediul antreprenorial a suferit pierderi considerabile, conform unui comunicat de presă remis, astăzi, redacţiei. Astfel, potrivit datelor furnizate de platforma https://termene.ro/, în 2020 nu mai puţin de 8.985 de firme din România au intrat în insolvenţă. 68.212 de firme au cerut emiterea certificatului de stare de urgenţă pentru suspendarea activităţilor (din domenii variate, de la HoReCa, turism, transporturi şi până la cele de divertisment şi activităţi culturale), iar 53.638 de firme au fost radiate. De asemenea, 21.603 de companii au apelat la programul de creditare IMM INVEST pentru susţinerea activităţii. 1.1 milioane de persoane riscă să îşi piardă locul de muncă şi să intre în şomaj pentru că sunt angajate în cele 300.000 de firme cu risc mare şi foarte mare de insolvenţă, notează sursa citată.

Dar, tot în 2020 au fost înfiinţate 111.373 de firme noi. Care este şansa de supravieţuire a celor aflate în dificultate financiară şi cum pot avea succes pe termen lung cele recent lansate pe piaţă, într-un mediu antreprenorial de criză, explică Remus Bălan, Program Manager al Business Mentors, care din 17 februarie lansează un modul nou şi util antreprenorilor, cu scopul de a se certifica la rândul lor ca Business Mentori şi de a-i învăţa şi pe alţii: "Bugetul de venituri şi cheltuieli" (BVC). "Una dintre cauzele majore pentru care trăim astăzi această situaţie este lipsa creării unui buget coerent de venituri şi cheltuieli. Un astfel de pas esenţial în crearea unui business oferă nu doar succes, dar şi un adăpost financiar vital în cazul unor astfel de situaţii de criză, ca cea pe care o traversăm. În plus, deşi vorbim de peste 100 de mii de firme nou apărute în anul pandemiei, şansele ca acestea să supravieţuiască şi să prospere sunt foarte mici fără un plan clar de business şi fără a învăţa cum se echilibrează balanţa între venituri şi cheltuieli".

Remus Bălan explică faptul că, potrivit studiilor efectuate în perioade normale ale economiei şi ale unei pieţe în dezvoltare, una din trei companii nu supravieţuieşte primului an, iar după 5 ani, mai puţin de 10% dintre firmele noi rămân în piaţă, dintre cele care au activitate. Dintre acestea cam 70 - 80% stagnează la un nivel de supravieţuire şi nu pot creşte, nu pot scala, iar acest lucru nu afectează doar compania, ci şi mediul antreprenorial în general. "Cu atât mai mult acum, într-un astfel de moment de incertitudine, avem nevoie de un control riguros al banilor în companie, iar acest lucru se poate învăţa. De aceea noi am creat, în cadrul programului Business Mentors, un modul certificat şi special dedicat doar acestui subiect: "Bugetul de venituri şi cheltuieli".

Conform comunicatului, antreprenorul şi business mentorul Cristian Oneţiu, care încă din luna martie 2020 a avut iniţiativa creării primului webinar gratuit, desfăşurat la nivel naţional cu scopul informării şi restructurării mediului afacerilor, dar şi al creării unei comunităţi puternice de business, spune despre modulul BVC că este o oportunitate extraordinară de învăţare pentru antreprenori. Şi, mai ales, de implicare. Pentru că cei care se vor certifica ca Business Mentori specializaţi în bugetul de venituri şi cheltuieli pot ajuta mai departe alţi antreprenori să îşi crească şansele de succes şi profit previzibil. "Din 17 februarie lansăm BVC cu o structură nouă, dezvoltată exact pe această realitate fără precedent a pieţei, cu informaţii practice, concrete adaptate nevoilor din prezent ale colegilor antreprenori. În plus, antreprenorii nu au prea mare încredere în consultanţi ne-practicieni, aşa că acest modul creat special pentru practicanţi le va da acestora nu doar posibilitatea de a-şi completa experienţa practică cu cea teoretică, dar şi ocazia să predea mai departe şi să îi poată ajuta astfel în mod real pe alţi colegi de breaslă. Pentru mai multe detalii intraţi pe https://businessmentors.ro/, mai avem câteva locuri disponibile".

Ce oferă modulul "Bugetul de venituri şi cheltuieli", din cadrul programului Business Mentors?

Unicitate: BVC aduce o schimbare de paradigmă de la instrumente contabile şi fiscale, la instrumente de management. De la limbajul şi abordarea contabilă, la limbajul şi abordarea antreprenorială - un aspect esenţial care oferă trecerea de la imaginea situaţiei fiscale din trecut la planificarea financiară în viitor.

Tips & Tricks pe subiecte esenţiale care explică: vocabularul financiar pentru antreprenori, cum o companie poate să creeze permanent un cash flow pozitiv, Margin (marjă) vs Markup (adaos comercial), cum se poate construi un Dashboard financiar pentru a extrage cele mai importante cifre din business privite din punct de vedere antreprenorial, cu cât se cresc vânzările pentru a se putea oferi un discount sau ce aspect este mai important: creşterea de preţ sau creşterea de volum de vânzare?

Componentă practică - principii explicate şi exerciţii: pe lângă partea teoretică, programul conţine şi o serie de exerciţii şi scenarii pentru însuşirea informaţiilor.

Certificare: toţi cei care urmează acest program online, nu doar că pot implementa imediat şi cu succes informaţiile în propriile businessuri, dar primesc şi certificare pentru a deveni la rândul lor mentori pentru alţi antreprenori.

Cei care sunt interesaţi de înscrierea în noul modul "Bugetul de venituri şi cheltuieli", din 17 februarie, pot accesa https://businessmentors.ro/pentru mai multe detalii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. SA FACA BINE , SI SA CEARA SOCOTEALA PARTIDULUI COMUNIST CHINEZ !!! CA AIA , AU FOST SI SANT CAPUL RAUTATILOR , IN PROBLEMA ASTA !!! CE SE SMIORCAIE , ATATA ??? SA MEARGA CU TOTII , REPREZENTANTII CELOR 300 000 DE COMPANII , SI CEI 1 100 000 DE ANGAJATI , LA AMBASADA CHINEI , DE LA BUCURESTI , SA O BLOCHEZE , NIMENI NU INTRA , NIMENI NU IESE , SI SA PROTESTEZE ACOLO , 600 DE ZILE , SI 600 DE NOPTI !!! CU PLANCARDE , CU VUVUZELE , CU FLUIERE , IN SFARSIT , CU TOATA RECUZITA !!! CHINA , SA BAGE MANA , ADANC IN BUZUNARE , SI SA-I DESPAGUBEASCA PE TOTI !!! CE MARE FILOZOFIE ??? AAAAAAA , N-O FAC , FIINDCA LE E FRICA ??? PAI SE POATE , INDRAZNESTI SA SUPERI UN IMPERIU ??? PARCA E MAI BINE SA TIPI , LA FRAIERII DE CATU , SI ORBAN !!! STIU !!! CICA , SA LE DEA ROMANIA BANI !!! PAI , CE , ROMANIA A ELIBERAT TOT FELUL DE VIRUSURI , SI DE MICROBI , IN AER ??? VEDETI ??? D-AIA N-ARE URSUL , COADA !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb