ECHIPA DE COMUNICARE A ELENEI UDREA: "Condiţiile din arest nu sunt de natură să frângă un om ca Udrea"

Elena Deacu
Politică / 9 martie 2015

Actualizare 19:57 Udrea: "De ce Blaga, Berceanu, Anastase sau Videanu nu sunt măcar audiaţi de DNA?"

Elena Udrea îi acuză pe procurorii DNA că "acţionează cu dublă măsură", fiind "pentru unii - mumă, pentru alţii - ciumă", fostul ministru întrebându-se retoric de ce Direcţia Naţională Anticorupţie nu audiază lideri ai actualului PNL, precum Vasile Blaga, Radu Berceanu, Roberta Anastase sau Adriean Videanu.

Într-o postare publicată astăzi pe Facebook, purtând eticheta "‪#‎AdevărulFărăCătuşe‬", Udrea transmite: "Unii s-au grăbit să concluzioneze că, dacă ÎCCJ a respins contestaţia Elenei Udrea, sigur sunt probe în dosar. S-a mers pe logica următoare: existenţa «probelor din care să rezulte suspiciunea rezonabilă» este obligatorie pentru a PUTEA FI luată măsura arestului preventiv. Adică, fără existenţa unor probe, şi nu doar indicii, nu poţi lua măsura arestului preventiv. Dar funcţionează şi reciproca: luarea măsurii de arest preventiv obligă eliminarea tuturor îndoielilor rezonabile sau probelor de semn contrar. Alternativa este să nu se dispună nicio măsură ori să se dispună: 1) control judiciar; 2) control judiciar pe cauţiune; 3) arest la domiciliu.

De asemenea, conform motivaţiei prezentate public, judecătorul de drepturi şi libertăţi a spus că, contrar susţinerilor avocaţilor, la dosar nu sunt doar denunţuri împotriva Elenei Udrea, ci sunt şi contracte, facturi şi declaraţii de martori care confirmă ca Ştefan Lungu a făcut plăţi pentru PDL, deşi nu este foarte clar cine este beneficiarul final al acelor servicii derulate.

În contestaţia sa, Elena Udrea a arătat ca plăţile pretins făcute pentru ea şi PDL, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, nu sunt adevărate, prezentând contracte şi facturile aferente din perioada mandatului său de preşedinte în fruntea organizaţiei de Bucureşti a PDL.

Întrebarea care se pune este următoarea: de ce nu poate fi cercetată în stare de libertate Elena Udrea, cât timp acuzaţia împotriva sa este că a primit foloase necuvenite, ca şef al organizaţiei PDL Bucureşti, dar şi pentru partid, însumând vreo 20.000 euro, iar lideri ai PNL de astăzi, cum ar fi Vasile Blaga, Radu Berceanu, Roberta Anastase sau Adriean Videanu sunt acuzaţi (de Gabriel Sandu sau Dorin Cocoş) că au primit milioane de euro în campanie, cu chitanţe şi facturi, şi nu sunt nici măcar întrebaţi de DNA despre acest lucruri?

De unde şi până unde această dublă măsură acţională a procurorilor DNA? De ce în cazul Elenei Udrea se cere şi se dispune arestarea preventivă şi în toate celelalte cazuri nu au loc nici măcar audieri? Unde este caracterul social al Justiţiei şi egalitatea în faţa legii?"

Fosta şefă a Cancelariei Prezidenţiale conchide, subliniind că nu îşi doreşte ca Vasile Blaga sau alt lider ai fostului PDL să fie arestat preventiv sau chemat la DNA.

"Ar fi normal doar un tratament egal în situaţii similare: ca Elena Udrea să fie judecată în libertate sau măcar în arest la domiciliu", încheie deputatul PMP.

(Valentin Busuioc)

---

Elena Udrea transmite din nou un mesaj prin echipa de comunicare, prin care atacă presa care a afirmat că ar fi plâns în arest şi transmite că nu are cele mai bune condiţii în arest, însă ele "nu sunt de natură să frângă un om ca Udrea".

"Toate articolele şi bârfele apărute în presă că Elena Udrea ar fi cedat în arest şi că ar fi început să plângă sunt aberaţii şi minciuni. Atitudinea sa publică dovedeşte forţa interioară pe care o are: nu a plâns, nu a implorat, nu s-a dat cu mir, nu a citit acatiste, nu a leşinat şi nici nu i s-au găsit, din senin, boli de care nu avea cunoştinţă înainte aşa cum li s-a întâmplat multor aşa-zişi bărbaţi. Condiţiile din arest nu sunt cele mai bune, dar nici de natură să "frângă" un om ca Udrea. Prin faptele şi acţiunile sale de până acum, Udrea a dovedit că este un om foarte puternic şi demn. Va lupta şi va reuşi să-şi dovedească nevinovăţia în faţa magistraţilor", se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Elenei Udrea, marcat cu hashtagul #AdevărulFărăCătuşe şi semnat "Echipa de comunicare".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nuti scuipa venin prin toate gaurile. Baga tare ca noi te iubim, Nuti fara frica !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb