ECITIM finalizează 13 parcuri fotovoltaice într-un an, în urma unei investiţii de peste 6 milioane de euro

T.B.
Companii / 24 octombrie 2023

ECITIM finalizează 13 parcuri fotovoltaice într-un an, în urma unei investiţii de peste 6 milioane de euro

ECITIM, start-up românesc în domeniul energiei şi prima companie din România care a permis românilor de rând să investească în energie solară, a finalizat 13 parcuri fotovoltaice în decursul ultimului an, se arată într-un comunicat al ECITIM, remis redacţiei. Acestea sunt complet funcţionale şi conectate la reţeaua naţională de electricitate, informează sursa menţionată.

Puterea instalată combinată a parcurilor fotovoltaice depăşeşte 6 MW şi plasează proiectul ECITIM în topul celor mai mari investiţii colective în domeniul energiei din România, potrivit sursei citate. Cele 13 parcuri fotovoltaice au fost dezvoltate de ECITIM în urma unei investiţii de peste 6 milioane de euro, în colaborare şi cu aportul a peste 500 de parteneri şi investitori, se mai arată în comunicat.

Parcurile fotovoltaice înglobează cele mai noi tehnologii în domeniu şi sunt amplasate în zone special alese pentru a asigura un randament ridicat în producţia de energie, transmite compania.

Înfiinţată în aprilie 2022, ECITIM devine, astfel, una dintre cele mai dinamice companii din industria locală de energie, strategia de dezvoltare vizând păstrarea ritmului accelerat de realizare şi conectare de noi parcuri fotovoltaice, relatează ECITIM.

Până la finalul anului, ECITIM estimează finalizarea unui nou parc fotovoltaic, conform comunicatului. Următoarea lansare programată este Corlăţel Solar Lake, la începutul lunii noiembrie, cu o putere instalată de 400 de KW, acesta fiind şi ultimul care se vinde în stadiu de proiect, celelalte parcuri fotovoltaice urmând a fi vândute după finalizare şi conectare la reţea, se mai arată în comunicat.

"Investiţiile finalizate şi obiectivele ECITIM pentru dezvoltare subliniază angajamentul nostru de a contribui la diversificarea mixului energetic al României şi de a facilita investiţiile în energie românilor de rând. Cu 13 parcuri solare deja conectate la reţea şi alte proiecte în derulare, ne aliniem la obiectivele naţionale de tranziţie energetică, oferind totodată oportunităţi tangibile de investiţii publicului larg într-un sector cu un impact pozitiv asupra comunităţilor şi mediului", spune Stelian Muscalu, director de dezvoltare la ECITIM, potrivit sursei menţionate.

Pentru 2024, planurile ECITIM vizează obţinerea statutului de producător, demersurile pentru obţinerea licenţei fiind deja demarate, se mai arată în comunicat. De asemenea, strategia de dezvoltare a companiei ia în calcul adăugarea a încă 8 parcuri fotovoltaice la portofoliu, lucru care îi permite extinderea capacităţii de producţie şi a ofertei, concomitent cu consolidarea poziţiei în piaţă, informează compania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb